Hana Koníčková mění Liberec za Švýcarsko. Foto: Flickr IFF
28. 4. 2017 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Domácí EFT, to je velký návrat a premiéra Dominiky Kubišové

 



Už v pátek začíná v Olomouci domácí turnaj série Euro Floorball Tour. Pro některé hráčky se bude jednat o návrat na místo, kde před sedmi lety získaly premiérovou medaili pro český ženský florbal, pro Dominiku Kubišovou se zase bude jednat o premiéru v ženské reprezentaci. Do Olomouce ale přijedou také další hvězdy světového florbalu.

Když florbalistky v pátek poprvé vyběhnou na plochu Sportovní haly Univerzity Palackého, pro pět florbalistek to bude téměř po sedmi letech velký návrat: Adéla Bočanová, Martina Čapková, Hana Koníčková, Eliška Krupnová a Tereza Urbánková totiž byly součástí juniorské reprezentace, která v roce 2010 získala historickou bronzovou medaili.

Premiéru na turnaji série Euro Floorball Tour zase prožijí Veronika Káčová s Dominikou Kubišovou a Denisou Kotzurovou. „Sice v té původní širší nominaci nebyla, ale v průběhu celého play off podávala velice nadstandardní výkony. Ty navíc korunovala svým výkonem v Superfinále. Původně jsme uvažovali, že ji vezmeme s sebou na Slovensko, ale po dohodě s ní jsme se nakonec rozhodli donominovat ji na EFT,“ vysvětlil v tiskovém komuniké hlavní trenér Miroslav Janovský.

Domácí turnaj ale otevírá možnost vidět na vlastní oči hvězdy světového florbalu, které jinak do České republiky nezamíří. Švédky sice nepřivezou Annu Wijk, ale jména jako Emelie Wibron, Moa Tschöp nebo Josefina Eiremo jsou zárukou velké kvality.

Tu přivezou do Olomouce také Finky. V jejich sestavě nechybí sestry Eliisa a Ella Alanko, dvojčata Elina a Karoliina Kujala nebo třeba Nina Rantala, která se v nedávné celosvětové anketě o nejlepší florbalistku umístila druhá, hned za Annou Wijk.

Švýcarsko pak budou reprezentovat útočnice Wiki s Rüttimann nebo obránkyně Marti a Ulber. Je jasné, že se fanoušek má na co těšit.

Nominace Česka na Euro Floorball Tour v Olomouci
Brankářky: Christianová (Herbadent) a Příleská (Židenice)

Hráčky do pole: Jiráková, Urbánková, Plášková a Řepková (všechny Chodov), Billá, Čapková, Kubišová (všechny Herbadent), Bočanová a Zittová (obě Bohemians), Halfarová a Paloncyová (obě Vítkovice), Káčová, Kapcová a Kotzurová (obě Ostrava), Koníčková a Leierová (obě Liberec), Enenkelová (Linköping), Krupnová (Pixbo) a Ratajová (SB-Pro).

Nominace Švédska na Euro Floorball Tour v Olomouci
Brankářky:
Hjorting a Frisk.

Hráčky do pole: Boberg, Johansson Delgado, Eiremo, Rasmussen, Norström, Hultgren, Joelsson, Tschöp, Ruthström, Wiman, Fjellstedt, Molin, Krantz, Stalhult, I. Rydfjäll, Sundberg, Wibron, Steen, Gabrielsson a Eriksson.

Nominace Finska na Euro Floorball Tour v Olomouci
Brankářky: Loisa a Siltanen.

Hráčky do pole: Nieminen, Westerlund, Manninen, Eliisa Alanko, Karjalainen, Wickman, Kauppila, Rantanen, Sällström, Elina Kujala, Karoliina Kujala, Ella Alanko, Luomaniemi, Pöllänen, Sipiläinen, Veera Kauppi, Kippilä.

Nominace Švýcarska na EuroFloorball Tour v Olomouci
Brankářky: Bircher, Heini a Schmid.

Hráčky do pole: Wiki, Mischler, Frick, Spichiger, Stella, Cina, Cattaneo, Reinhard, Gerig, Scheidegger, Wyss, Gämperli, Rüttimann, Rossier, Marti, Streiff, Ulber a Liechti.

Program turnaje
Pátek
15:00 Švédsko – Finsko
18:00 Česká republika – Švýcarsko

Sobota
15:00 Česko – Finsko
18:00 Švýcarsko – Švédsko

Neděle
9:45 Finsko – Švýcarsko
12:30 Česko – Švédsko


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*