Český reprezentant Milan Tomašík bude působit v Mladé Boleslavi. Foto: Štěpán Tomš a Český florbal Český reprezentant Milan Tomašík bude působit v Mladé Boleslavi. Foto: Štěpán Tomš a Český florbal
5. 6. 2017 Superliga (31) KOMENTÁŘŮ

POTVRZENO! Milan Tomašík posílí Mladou Boleslav

 



Už je jasno! Milan Tomašík se ze švédského Linköpingu stěhuje do Mladé Boleslavi. Transfer jednoho z nejlepších českých florbalistů oznámil v pondělí dopoledne středočeský klub. Potvrdily se tak spekulace, které už v průběhu dubna přinesl jako první web Floorball Today.

„Jde o jeden z největších příchodů v klubové historii. V Milanovi získáváme pro Mladou Boleslav dospělého, kvalitního sportovce, ale také vysokoškolsky vzdělaného člověka, který má zároveň zkušenosti s prací s mládeží v mezinárodním prostředí. Milana nepřivádíme jen proto, abychom vyhráli o nějaký zápas navíc, ale abychom florbal zase dělali o něco lépe, protože samotný proces je pro nás důležitý stejně jako výsledek,“ řekl k přestupu generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák.

Tomašík se prosadil ve Vítkovicích, podobně jako Jan Jelínek či Petr Kološ. Po odchodu do Švédska následně působil v Dalenu, druholigovém Visby a naposledy v Linköpingu, kde se setkal s dalším českým hráčem Matějem Jendrišákem.

„Přichází k nám velká osobnost. Milan hrál tři švédská Superfinále a jsem moc rád, že pro návrat do Česka si vybral právě Boleslav. Stále je v produktivním věku a věřím, že to nejlepší má před sebou. Jeho příchodem se nám otevírají nové možnosti při skládání sestavy. Se spoustou boleslavských hráčů má navíc společnou klubovou i reprezentační historii včetně spolupráce v jednotlivých formacích, což by mu mělo usnadnit aklimatizaci v novém prostředí,“ říká trenér a sportovní manažer Jan Pazdera.

„Ve Švédsku jsem prožil šest let, byla to dlouhá doba. Od mistrovství světa 2016 jsem zvažoval návrat do Česka a teď se těším na novou životní etapu v Mladé Boleslavi,“ říká Milan Tomašík.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Včelka napsal:

    Zajímavý transfer a pro naši ligu určitě trochu oživení.

    Nicméně – snad v té Bolce bude hrát taky i někdo z Bolky.

  • DD napsal:

    Souhlasím.

  • VV napsal:

    Bolka koupí všechny hřáče, které vychoval nejlepší trenér v ČR – pan Mrázek. Klobouček tomuto pánovi.

  • florbalfanda napsal:

    No přeji mu vše nej jen by se měl chovat více jako chlap.

  • Joe napsal:

    Jen mě pobavil pan super general manažer všeho vesmíru jak už radši ani nemluví o titulu, a že je důležitější proces, než výsledky….to je jasné, když už ani s týmem, který snad ani nemohl nevyhrát titul, ten titul dokázali nevyhrát.

    • Fanda napsal:

      Tohle může napsat jenom někdo, kdo nerozumí sportu. Ano Boleslav byla velký favorit, ale v jednom zápase se může stát cokoliv. Kdyby prohráli v sérii, tak neřeknu nic…

      • Tojo napsal:

        A co?byli superfavorit,stejne jako roky predtim treba v semifinalovych seriich a zvorali to. Porazene historie nezajima i kdyby se vymlouvali na cokoli,ten vitez mel taky jeden zapas.

  • Včelka napsal:

    Taky si myslim, ze každé finale na jeden zápas přece neni jen o počtu zvučných jmen na soupisce a názorů rádoby expertů, ale o aktuální psychické vyzrálosti a soudržnosti týmu.

    Škoda jen, že exvítkovický Tomašík neposílí mateřské Vítky jako to udělal patriot Sladký.
    Liga mohla být zajímavější.

  • Andy napsal:

    Zajimave, jeste mesic zpatky krasne mlzil, distancoval se od clanku o prestupu a matl politickymi odpovedmi typu: jednam o vice nabidkach, nic jsem nepodepsal a ta castka taky nesouhlasi…Ale nejak me to ani neprekvapuje, lidsky to do Bolky zapada, vytriskat co nejvic a na nic nehledet. Cozpak o to, florbalove je to pan hrac, ale ta sila, co nakonec ten titul urve stejne nebude…

  • Pozorovatel napsal:

    a bude to stačit soudruzi…..?
    Odpověď je jasná nebude. Max na superfinále.
    Florbal je amatérský sport a stále tam vládne srdce a ne prachy…

  • Čecháčkovství nezklame napsal:

    Čau Borci,
    musím vám poděkovat za vaše komentáře. Naprosto přesně vystiženo. Chodov to s „odchovanci“ Tylem, Dóžou, Kotlasem, Koutným, Pražanem, Pražákem, Sýkorou, bratry Vávrovými a spol. uhrál srdcem, zatímco Bolka to jenom skupuje. 🙂
    Zjistěte si reálie, než se do těchto debat pustíte. Prostě dva velkokluby, co to už dávno i v mládeži valí vpřed a cpou do toho veliký peníze nejen v áčku. Akorát právě finance do áčka dělají ten rozhodující prvek oproti Vítkám nebo Tatranu. Ti je budou prohánět, ale bez nákupů to superfinále jen se svojí líhní stejně patrně neuhrajou.

    • Prosba napsal:

      Přesně tak. Prosím, zkopírujte tento komentář a sypejte ho ke každému podobnému výrokům o Bolce, Chodovu jako o outsiderovi finále nebo „odchovancích“ Vítkovic.

    • Made in Bolka napsal:

      Pamatujete na to pekne promo made in Bolka? 😀

    • Joe napsal:

      To je právě ta otázka. Že do toho ty dva týmy v posledních pěti letech dávají zhruba třikrát tolik co další týmy v extralize je pravda. Na druhou stranu poměr jejich medailových umístění (finále) není v tom období lepší než těch, co tou cestou nejdou.

    • Petr napsal:

      Chodov hlavně v mládeži luxuje okolní menší pražské kluby.

  • Franta napsal:

    V mládeži „luxuje“ a za chlapy si zahraje málokdo…Lépe řečeno, skoro nikdo.

    • Jirka Bareš napsal:

      S tím tam jdou, že šance prosadit se v prvním týmu je malá a konkurence obrovská.

      • Franta napsal:

        … „když ptáčka lapají, hezky mu zpívají“…Nikdo by tam nešel s vidinou toho, že si zahraje jen v dorostu a v juniorech a v mužském týmu se dostane tak akorát na lavičku, a to ještě horko těžko…

        • Jirka Bareš napsal:

          Jako to je asi trochu pravda. Ale tak to musí taky zapojit vlastní rozum a podívat se jak to tam skutečně chodí, stačí si rozkliknout onlajny ze zápasů a podívat na sestavu, kolik juníků se tam objevuje. Pak musí sundat růžové brýle a co možná nejlépe posoudit, jestli je skutečně takový bourák, že vyšoupne ze sestavy třeba Ondruška, nebo mu svými výkony aspoň ubere pár minut. Já myslim, že mu řeknou, že dostane šanci(co si pod tím představit už je věc druhá- tréninky s áčkem? lavička? pár minut?), případně že může dostat šanci když bude makat atd., jak se to tak říkává, pochybuju že mu slíbí 20 minut za zápas, první lajnu a přesilovky. Je potřeba nad tim taky trochu uvažovat, ne jenom slepě poslouchat co mi kdo slibuje a představovat si že z toho vytěžim úplný maximum;-)

          • Franta napsal:

            Já „rozum zapojený“ mám, netýká se mě to osobně…Spíš je mi líto těch kluků, kteří tam jdou za vidinou splnění svého snu hrát za chlapy Chodova a asi netuší, že sliby – chyby. Lanaření jsem totiž zažil a opravdu občas slibují i nemožné.. Ale i ti největší „bouráci“ by měli dost velký problém se vmáčknout do sestavy. Ono sedět na lavičce chlapů je pro juniora samozřejmě čest, ale když je to celou sezonu, tak….

          • Jirka Bareš napsal:

            Samozřejmě jestli jim slibujou nemožné tak je to určitě špatně, to je prasárna. Na druhou stranu jak řikám – může jim to taky dojít, že to nebude sranda. Když si přečtou soupisku tak jim musí bejt jasný jak jsou karty rozdaný ať už jim nakukává kdo chce. I když samozřejmě chápu že jsou mladý a snadněji se nechají nachytat, není to lehká věc.

          • Petr napsal:

            A co když je to obráceně. Mladík hraje v klubu 3 roky a déle a klub každoročně posiluje o externí hráče a sen a vidina hrát za klub svého srdce dostává trhliny.

          • Jirka Bareš napsal:

            To je jiný případ, zde byla řeč primárně o jak bylo řečeno „vyluxovaných“ mladících kteří s tou vidinou teprve přicházejí;-)

  • Bootham napsal:

    Prichod Milana je pro ceskou superligu velkym prinosem, vraci se jeden z nasich nejlepsich hracu ktery nasbiral mnoho zkusenosti v zahranici a rozhodne se nevraci na „stara kolena“ jen tak zapinkat…vklidu by mohl pokracovat ve Svedsku kdyby chtel…to ze zvolil Boleslav namisto Vitkovic neni zadna tragedie, verim ze takove podminky jake bude mit v Boleslavi by jinde asi nemel…doufam ze se mu bude darit a nase liga bude zase o kousek koukatelnejsi 🙂

    • presne napsal:

      Souhlas, palec nahoru

    • Tojo napsal:

      Pro nas florbal to ale moc dobre neni. Ztracime konkurenceschopnost. Nasi lize nijak nepomuze. Te by pomohlo leda by sel do nejakeho slabeho tymu tam ucit spoluhrace florbal. Celkove totiz hen doplacime na tragickou uroven nasi souteze.

  • Zvědavost napsal:

    S jakým číslem asi bude Milan hrát ? Jeho oblíbenou a na těle vytetovanou sedmičku mu asi Novák nedá. A narazí i s číslem 77…Jsem zvědavý jestli budou od těch hráčů ústupky, nebo jeden z těchto hráčů bude odejit, aby Milan měl své číslo.

  • vojtas napsal:

    kdyz pominu fakt, ze podminky jako bolka, mu tu neda nikdo, to je bez diskuze, tak me zarazi jeden fakt a to je sportovni motivace – tomasik je prece porad hrac, okolo ktereho se na pomery ceske ligy da stavet cela hra tymu (viz loni doza v chodove) a snad, s trochou samolibosti (to nemyslim ve zlem), zna svoji cenu.
    hrac takoveho kalibru je jasna prvni lajna – a to taky v bolce byt nemusi. stejnej pripad presilovky. vzdyt je v nejlepsich sportovnich letech, to uz nema ambici, aby se „to tocilo okolo nej“?

Napsat komentář

*