Hráčky Výběru Vysočiny se radují s putovním pohárem pro Mistra ČR. Foto: Václav Zavadil. Hráčky Výběru Vysočiny se radují s putovním pohárem pro Mistra ČR. Foto: Václav Zavadil.
13. 6. 2017 Další soutěže (12) KOMENTÁŘŮ

Neoficiální MČR žákyň ovládl Výběr Vysočiny

 



O poslední mistrovský titul končící sezony bojovaly o uplynulém víkendu děvčata v kategorii starších žákyň. Putovní pohár si nakonec z pražských Kunratic neodvezl žádný z renomovaných oddílů. Herbadent nebo Chodov nakonec zaskočily reprezentantky Kraje Vysočina.

Premiérového ročníku dvoudenního turnaje pro budoucí naděje českého ženského florbalu se zúčastnilo 6 týmů. Elitní pražské celky Herbadentu, Chodova, Tatranu a Bohemians doplnily zástupkyně Moravy ze Znojma a krajský výběr Vysočiny. Jeho základ tvořily dívky z jihlavských týmů FBŠ a SK, objevily se v něm ale také zástupkyně Žďáru nad Sázavou, Havlíčkova Brodu nebo vsi Okříšky.

Základní část hranou systémem zápasů každého s každým ovládl Chodov, za nímž se umístil překvapivě Výběr Vysočiny. Dívky z regionu, v němž o mládežnický florbal pečuje bývalá kapitánka Chodova a reprezentantka Anna Dvořáková, předváděly výbornou hru a od prvního zápasu ukazovaly, že s nimi ostatní týmy musí počítat. Do semifinálové čtyřky se vešly ještě Tygřice z Herbadentu a hráčky Tatranu.

Obě semifinále byla velmi vyrovnaná a o vítězi v nich rozhodoval jediný gól. Velmi mladý tým Tatranu podlehl Chodovu po boji 4:5. Hráčky Herbadentu proti Vysočině dvakrát srovnaly skóre, nakonec však své sousedky z Jižního Města napodobit nedokázaly a prohrály 2:3. 5. místo si na Děkanku odvezly hráčky Bohemians, které díky dvěma gólů v závěru porazily bojovné Znojmo 6:4.

Zápas o 3. místo jasně ovládl Herbadent, který převálcoval unavený Tatran. Zato finále bylo o poznání dramatičtější. Do vedení šly brzy dívky z Vysočiny, Chodovu se naopak dlouho nedařilo překonat výbornou gólmanku soupeře. Vyšší produktivita hostujícího týmu nakonec rozhodla a Výběr Vysočiny stejně jako v semifinále zvítězil 3:2. Vítězky z Vysočiny obdržely kromě zlatých medailí putovní pohár pro neoficiálního Mistra ČR.

All Star Team turnaje: Sabina Vančurová (Vysočina), Alice Novotná, Vanessa Keprtová (Chodov), Klára Šulová (Vysočina), Alice Hejzlarová (Herbadent Tigers), Michaela Mechlová (Tatran). Foto: Václav Zavadil.

All Star Team turnaje: Sabina Vančurová (Vysočina), Alice Novotná, Vanessa Keprtová (Chodov), Klára Šulová (Vysočina), Alice Hejzlarová (Herbadent Tigers), Michaela Mechlová (Tatran). Foto: Václav Zavadil.

Ačkoliv šlo o vůbec první ročník, turnaj se nepochybně velmi vydařil. Zápasy naplno prožívaly nejen mladé florbalistky na hřišti, ale jejich fanoušci z řad příbuzných a přátel v hledišti. „Turnaj jsem si společně s holkama moc užila. Zahrály jsme si několik vyrovnaných utkání a získaly nové zkušenosti, což je pro mě nejdůležitější. Sice jsme ve finále prohrály, ale rozhodně nejsme zklamané,“ pochvaluje si víkend kapitánka Chodova Alice Novotná, která byla vybrána do All Star Teamu turnaje.

Účastnice mistrovství ukázaly, že se český florbal ani v ženské kategorii nemusí o svoji budoucnost bát. Turnaj přilákal i významné trenérské osobnosti – Herbadent vedla přímo z lavičky Karolína Šatalíková, na finálový den pak přišli své týmy podpořit Michal Vojáček z Bohemians a chodovská Michaela Marešová. Nezbývá než doufat, že organizátoři připraví mladým dívkám podobné měření sil i v dalších letech.

Výsledky play off

O. 5 místo
Bohemians – Znojmo 6:4 (1:1, 1:2, 4:1)

Semifinále
Chodov – Tatran 5:4 (3:1, 1:2, 1:1)
Výběr Vysočiny – Herbadent Tigers 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

O 3. místo
Herbadent Tigers – Tatran 12:2 (4:0, 6:1, 2:1)

Finále
Výběr Vysočiny – Chodov 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • prostě já napsal:

    Jen dotaz, podle čeho se ty týmy vybírali? Když šlo o neoficiální MČR Žákyň, proč tam nebyl vítěz ligy starších žákyn FA Mladá Boleslav? Ani 3. tým Plzeň? Nebo to bylo ,kdo se přihlásil se přihlásil? A tudíž se spíš jednalo o turnaj podobnýho tipu jako je třeba Tatran Cup.

    • FA MB napsal:

      Abych vše uvedl na pravou míru. Byli jsme organizátory osloveni cca 14 dní před turnajem, ale vzhledem k plánovanému volnu našich hráček jsme museli účast odmítnout.

    • Org napsal:

      Prvotně týmy byly zvány podle jejich výsledků z jejich soutěže

      • Org napsal:

        Ale postupně se týmy omlouvaly kvůli tomu, že nechtěli přetěžovat své hráčky po už ukončené sezóně. (To se pochopit dá..)

  • sssssss napsal:

    Tak asi nebyl zájem. Puvodně mělo na turnaji hrát 8 týmů. Turnaj se velice povedl,jejich škoda! Vadí mi že podceňujete holky z Vysočiny,hrály tam nejhezčí florbal!!

  • MartŠ napsal:

    Chci se jen zeptat, kdo dělal ten rozhovor jelikož podle informací které mám, tak byla kapitánka Chodova Monika Škorpová a ne Alice Novotná.

  • Michal napsal:

    Výsledek finále je špatně, turnaj vyhrál Výběr VY.

  • Karel napsal:

    Strašně nemám rád název neoficiální mistrovství ČR.
    Kdo dává organizátorovi dát do názvu mistrovství ČR? Unie? Nebo tím chce pořadatel získat nějaké výhody v podobě zájmu týmů?
    Je v Čechách plno turnajů, kde se v kategorii účastní mnohem více týmů a tam by se mohlo uvažovat o názvu spojeným s mistrovstvím.
    Toto byl běžný pěkný turnaj, kde si týmy pěkně zahrály, účastníce byli oceněny, ale tím to končí.
    Je smutné, když organizátoři zneužívají název Mistrovství ČR ke své propagaci!

  • Trefa napsal:

    Tak ať pro ty holky udělá něco unie a nebudem je muset suplovat.nebo proto můžeš udělat něco ty ,stejně jako ten 17letý frajer který tohle uspořádal nad míru kvalitně. Ale to je moc práce že?

  • Trefa napsal:

    Karle to co ty máš nebo nemáš rád je organizátorům asi úplně jedno.Prostě našli sponzory a název je jen jejich věc. Znám dobře toho mladíka a o jediné o co mu jde je rozvoj sportu který miluje.nic jiného v tom není.

    • Petr napsal:

      „Patent“ na označování běžného turnaje za MČR vynalezl již před lety jeden pán z Moravy, který je tu občas v diskuzích probírán, a ne zrovna lichotivě. Nicméně organizátor je to dobrý, s turnaji má zkušenost a zde se ta zkušenost hodila.

      Jinak skvělý počin od kluků z Bohemky, zejména od L., který hraje, trénuje a teď i pořádá. Klobouk dolů!

Napsat komentář

*