Dalen byl tentokrát při nájezdech šťastnější. Foto: facebook, Bohemia Trophy
30. 6. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Druhou skupinu vyhrálo AIK, Dalen byl podruhé při nájezdech úspěšnější

 



V pátek byly v prvním ročníku Bohemia Trophy na programu poslední zápasy ve skupinách. Skupinu A ovládlo AIK Innebandy po výhře nad Pardubicemi 8:1. Druhou skupinu vyhrála již včera Mladá Boleslav. Poslední zbývající utkání mezi Dalenem a Tigers vyhrál Dalen po nájezdech 7:6p. Turnaj pokračuje zítra nejdříve čtvrtfinálovými a poté semifinálovými duely.

Pardubice nastoupily bez Martina Zozuláka, který si ve středečním zápase se Spartou vážně poranil koleno. Nejčernější odhady mluví o několikaměsíční pauze od florbalu.

Lépe do utkání vstoupilo AIK, které se v 5. minutě ujalo vedení zásluhou Andreas Stefanssona. Švédský kanonýr bodově táhnul své AIK během sezóny a nejinak tomu je i na Bohemia Trophy. Díky pěti gólům a třem asistencím vede celkové bodování.

AIK Innebandy během první třetiny zvýšilo náskok díky ještě jedné brance. Zdramatizování zápasu přišlo od Pardubic na začátku druhého dějství z hole Michala Janečka. Překvapení se ale nekonalo, švédský celek si utkání pohlídal a v závěru během třetí části přidal ještě čtyři branky na konečných 8:1.

Martin Zozulák utrpěl zranění kolene. Foto: Adéla Pulpánová, facebook Sokol Pardubice

Martin Zozulák utrpěl zranění kolene. Foto: Adéla Pulpánová, facebook Sokol Pardubice

První branka v posledním skupinovém zápase přišla až na samém konci první třetiny. O otevření střeleckého účtu se postaral Thomas Gfeller z Tigers Langnau ve 20. minutě. Vedení se poté přelévalo ze strany na stranu.

Slibný náskok dvou branek dvě minuty před koncem zařídil pro Tigers Carlo Engel. Švýcarský tým se však z vedení příliš dlouho neradoval, Dalen stihl do konce hrací doby velmi rychle vyrovnat.

Jako jediný se během následujících tří sérií samostatných nájezdů prosadil Ketil Kronberg a Dalen tak slavil vítězství. Švédský celek díky tomu skončil za Mladou Boleslaví na druhém místě a zítra se utká s Pardubicemi.

Anton Åkerlund (77) se na výhře podílel dvěma brankami a jednou asistencí. Foto: facebook, Bohemia Trophy

Anton Åkerlund (77) se na výhře podílel dvěma brankami a jednou asistencí. Foto: facebook, Bohemia Trophy

 

Výsledky Bohemia Trophy 2017:

SKUPINA A:

AIK Innebandy – Sokol Pardubice 8:1 (0:2,1:2, 0:4)

Branky: 5. Stefansson, 9. Larson, 29. Haglund, 40. Bolander, 45. Lieback Asp, 47. Lieback Asp, 57. Stefansson 60. Stefansson – 23. Janeček. Rozhodčí: Lukáš Čížek – Lukáš Laštovička. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Diváci: 52. Zásahy brankářů: Hjelmo – 28 – Musil 36

SKUPINA B:

IBK Dalen – Tigers Langnau 7:6p (0:1, 4:1, 2:4)

Branky: 24. Ljung, 30. Åkerlund, 30. Wallgren, 39. Svensson, 57. Hedlund, 58. Åkerlund, rozh. náj. Kronberg – 20. Gfeller, 24. Kropf, 46. Beer, 49. Flühmann, 55. Flühmann 57. Engel. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0.

Rozpis utkání play-off:

ACEMA Sparta Praha – Tigers Langnau CF1 10:00
Sokol Pardubice – IBK Dalen CF2 12:15

Technology Florbal MB – Winner C1 SF1 17:00
AIK Innebandy – Winner CF2 SF2 19:15


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*