Martin Ostřanský Martin Ostřanský
16. 7. 2017 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Zklamání pro Ostravu: Ostřanský se nevrátí, vzal svá slova zpět

 



Jedna velká přestupová událost nakonec padá. Martin Ostřanský se do české superligy nevrátí. Jak informovaly oficiální stránky klubu FBC Ostrava, bývalý reprezentant své původní rozhodnutí přehodnotil.

Plánovaný přestup Ostřanského oznámil ostravský klub už na začátku dubna. „Rád bych pomohl mladým florbalistům a něco jim předal,“ říkal tehdy bývalý český reprezentant a muž, který si zahrál v roce 2004 finále mistrovství světa.

Tři měsíce poté ale přichází ze Švýcarska studená sprcha. Martin Ostřanský vzal svá slova o návratu zpět. „Ozval se, že se rozhodl zůstat ve Švýcarsku. Že ho to mrzí, ale to nás taky,“ uvedl sportovní šéf ostravského klubu Lubomír Šimon. „Nedokážu popsat své pocity. Vnitřně jsem naštvaný, převažuje ale asi zklamání. Vůči ostatním klukům z týmu je to nefér,“ dodal.

Ostřanský se měl k týmu připojit v červenci, na Czech Open už měl nastoupit v dresu FBC Ostrava. „Nebyl jediný signál, že by si to rozmyslel. Je to určitě těžké rozhodnutí, ale pro nás je to velké zklamání,“ řekl Šimon.

Martin Ostřanský odehrál v FBC Ostrava 5 sezon a v roce přestoupil do švýcarského UHC Uster. V zemi pod Alpami se usadil a stal se jednou z nejvýraznějších opor klubu UHC Alligator Malans. Kariéru v nejvyšších soutěžích ukončil před dvěma lety, aby se více mohl věnovat rodině. S manželkou vychovávají dvě děti.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    zklamání pro celou superligu…ale je to jeho rozhodnutí, jestli se mu ve švajcu líbí, taky bych se nechtěl do ostravy vracet….

  • Jarda napsal:

    Celkem by mě zajímkalo reálné pozadí, proč cuknul. Nějaký insider z FBC nebo ze Šwajcu? 🙂

  • Včelka napsal:

    Samozřejmě, že nezname, na čem se v dubnu dohodlo FBC a Ostřansky a jake měl mít podmínky nebo zázemí.

    Ale obyčejný selský rozum a manželka Ostřanskému zřejmě říká – …na vrcholový florbal už jsem starý, mám už rodinu s dvěma dětmi, zvykl jsem si na (pro Čechy) slušné podmínky ve Švajcu.

    A to mám jako jít do FBC Ostrava si honit triko na rok nebo na dva ?

    Ale co dál ?
    Prodávat mobily, dělat sportovního „manažera“ a přitom trenovat juniory za mzdu (florbalově) obvyklou v Česku ?

  • Tomáš napsal:

    Udělal to nejlepší co mohl.Asi se mu do FBC nechtělo a v Boleslavi už mají plno…

Napsat komentář

*