Arturs Jurševskis překonává Martina Frühbauera. Foto: repro facebook Buldogs Brno Arturs Jurševskis překonává Martina Frühbauera. Foto: repro facebook Buldogs Brno
31. 8. 2017 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Lotyšská paráda pomohla k bodu! Brno na úvod sezony obralo Chodov

 



Tak tomu se říká premiéra! Brněnští Buldoci přestavili několik úplných noviců a i díky nim a fantastickému nájezdu Lotyše Artürse Jurševskise dokázali obrat mistrovský Chodov o bod! Pražané prohrávali v 6. Minutě už 0:3, ztrátu ale dokázali smazat a po nájezdech vyhráli 6:5.

Co přinesl zápas Brna s Chodovem?

GÓLMANI

Poprvé od začátku dostali šanci oba brankáři. Souboj Jan Mazánek – Martin Frühbauer vypadal na začátku jednoznačně. Novic v dresu Chodova inkasoval z prvních třech střel. Nakonec ale toto klání skončilo po 65 minutách smírně. Bod navíc pro Chodov už v nájezdech zařídil gólman Barák.

DO KRONIKY

První starty – první góly. Už po 166 sekundách premiérového zápasu v Superlize skóroval Petr Koláčný a zaznamenal první gól nové sezony. Za Brno se pak dokázaly trefit i zahraniční předsezónní posily Lukáš Mráz a Arturs Jurševskis, ten navíc v prodloužení trefil břevno.

AKCE ZÁPASU

Právě Jurševskis předvedl nejkrásnější akci zápasu. Na konci druhé třetiny dostal důvěru při trestním střílení a fantastickým způsobem i s otočkou vymíchal gólmana Martina Frühbauera.

ROZHODUJÍCÍ MOMENT

Chodov zaspal začátek a už po 356 sekundách prohrával 0:3. Nakonec ale ztrátu dokázal dohnat a 119 sekund před koncem díky Mikešovi v power play vyrovnal. Poprvé v historii české Superligy se hrálo prodloužení 3 na 3. V něm sice oba týmy zkusily i power-play, ale gól nepadl.

Ondřej Mikeš vyrovnává na 5:5. Foto: Martin Dvořák

Ondřej Mikeš vyrovnává na 5:5. Foto: Martin Dvořák

DIVÁCI

Zápas na hale sledovalo sice jen 370 diváků, na streamu TVCOM registrovali téměř tři tisícovky přístupů. Zřejmě i proto, že se mnozí fandové snažili opětovně spustit přenos, který se často přerušoval.

BULLDOGS – CHODOV 5:6SN (3:0, 2:3, 0:2 – 0:1)

Branky: 3. Koláčný, 4. Coufal (Bauer), 6. Žižka (Sládeček), 30. Mráz (Žižka), 40. Jurševskis (TS) – 21. Vávra (Pražan), 33. Matejčík (Řezáč), 38. Ondrůšek (Sýkora), 55. Matejčík (Koutný), 59. Mikeš (Vávra), rozh. nájezd Pražan

HVĚZDY ZÁPASU

*** Arturs Jurševskis
** Josef Žižka
* Marek Matejčík


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*