Snový start do sezóny pro Českou Lípu. Foto: FBC Ostrava, Český florbal
1. 9. 2017 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

První kolo nenudilo! Pardubice přetlačily Tatran, Česká Lípa slaví historickou výhru

 



Úvodní kolo po včerejším atraktivním zápase pokračovalo pěti zápasy. K velkému překvapení došlo v Pardubicích, kde si domácí vyšlápli na Tatran. Výhru v prvním zápase v Superlize mohou slavit v České Lípě, která porazila ambiciózní Ostravu. Tři body si připsal i druhý nováček, který rozstřílel Liberec pod vedením Zdeňka Skružného 9:4. Velký obrat málem dotáhla Bohemka, finální krok se jí ale nepodařil a po nájezdech padla 6:7pn. Otrokovice se skvělým Michajlovičem v zádech porazily Ústí 4:2.

Famózně do prvního roku mezi elitu vstoupila Česká Lípa. Celý zápas podávali její hráči obětavý výkon a byli to právě oni, kdo se jako první ujal vedení. Ostravští sice dokázali vyrovnat, ale kýžený obrat nepřišel. Tři góly v rozmezí deseti minut určily jasný konec zápasu, který tak skončil vítězstvím 6:4 pro Českou Lípu.

Na branky chudé utkání si nemohli stěžovat diváci na pražské Děkance. Aktivněji do utkání vstoupily Vítkovice, které již v 7. minutě vedly 3:0. Klokani však nesložili zbraně a zejména zásluhou Šárky, který si připsal pět bodů (2+3), zvládli utkání zdramatizovat. Se spoluhráči následně přestáli i pětiminutové vyloučení Dobisíka, což se ukázalo jako klíčové. Ve druhé polovině se už prosadili pouze svěřenci Michala Jedličky a dotáhli tak utkání do prodloužení.

V něm gól nepadl a ve zmiňované hře tři na tři tak stále čekáme na první branku. Z nájezdů byli šťastnějšími hosté, kteří tak zásluhou Delonga zvítězili a berou dva body.

O největší překvapení se spolu s Českou Lípou postaraly Pardubice. Již od úvodu utkání zaskočily střešovický tým a ten po celý zápas pouze dotahoval. Po velikém úsilí se mu podařilo v 58. minutě vyrovnat zásluhou Brautfergera na 4:4, ale ani to nestačilo. Smrtící úder přišel z hokejky Oubrechta a hosté se na odpověď již nezmohli.

Podobný start si v Liberci určitě nepředstavovali, domácí proti nováčkovi i bez Milana Fridricha podlehli vysoce 4:9. Utkání se rozhodlo ve druhé třetině, kde si Znojmo vypracovalo tříbrankové vedení. Následně těžilo z brejků a v prvním zápase si tak mohutně zastřílelo.

Vyrovnané utkání v Otrokovicích rozhodla produktivita. Ústí nestačilo 25 střel na více jak dva góly. Otrokovice potvrdily jako v minulých letech, že se z jejich půdy nebudou body odvážet lehce a připsaly si první domácí výhru.

Vítkovice po nájezdech získaly dva body. Foto: FBŠ Bohemians, Český florbal

Vítkovice po nájezdech získaly dva body. Foto: FBŠ Bohemians, Český florbal

VÝSLEDKY 1. KOLA TIPSPORT SUPERLIGY:

FBŠ Bohemians -1. SC Vítkovice 6:7 (3:6, 2:0, 2:0 – 0:0) po sam. náj.

Branky: 8. Šárka (Šimek), 16. Šárka (Krbec), 18. Kieler (Čihák), 33. Šimek (Šárka), 36. Čihák (Šárka), 50. Šimek (Šárka) – 1. Firda (Hájek), 5. Nehera (Bräuer), 7. Hájek (Firda), 12. Firda (Rýpar), 17. Rýpar (Hájek), 19. Šebesta (Hájek). Střely: 18:23. Rozhodčí: Černý a Janoušek. Vyloučení: 2:2, navíc Dobisík (Boh.) 5 min. Využití: 1:2. Diváci: 83.

Sokol Pardubice – Tatran Střešovice 5:4 (1:0, 2:1, 2:3)

Branky: 11. Janeček, 32. Kourek, 39. Kourek (Jedlička), 46. Oubrecht (Ďopan), 59. Oubrecht (Janeček) – 38. Beneš, 43. Jakub Kolísko (Vítovec), 54. Beneš (Meliš), 58. Brautferger (Jankulár).Střely: 24:26. Rozhodčí: Kačer a Vašíček. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Diváci: 455.

FBC Ostrava – FBC Česká Lípa 4:6 (1:2, 1:1, 2:3)

Branky: 13. Trulík (Eichner), 36. Eichner (Trulík), 42. Mendrek (Šebesta), 60. Trulík (Šebesta) – 3. Dzierža (Ekl), Legner (Dzierža), 22. Břiška (Jirsa), 47. Štěrba (Dzierža), 54. Hřebřina (Vnuk), 57. Břiška (Jansa). Střely: 26:18. Rozhodčí: Svrček a Waliczko. Vyloučení: 0:3. Bez využití. Diváci: 271.

FBC Liberec – TJ Znojmo 4:9 (1:2, 1:3, 2:4)

Branky: 10. Procházka (Baudisch), 37. Valeš (Klucho), 46. Virgl (vl.), 60. Marek (Salát) – 4. Šindelář (Martinek), 15. Čihal, 28. Kucharič (Salava), 33. Salava (Procházka), 36. Novák (Čihal), 43. Palát, 43. Rada (Salava), 50. Čihal (Novák), 55. Kucharič (Salava). Střely: 22:20. Rozhodčí: Müller a Novosad. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 180.

Panthers Otrokovice – Florbal Ústí 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)

Branky: 8. Kittel (Kostka), 16. Petřík (Švajný), 49. Nagy (Pešat), 58. Zapletal (Pešat) – 41. Kopecký (Stummer), 56. Kopecký (Kühnel). Střely: 17:25. Rozhodčí: Gavlas a Mikula. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 251.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

  • Joe napsal:

    Především se ukázala stupidita prodloužení tři na tři. Nevím kde k tomu naši unijní funkcionáři přišli…(NHL, chcem být zajímaví za každou cenu?).Každopádně ti co tomu rozumí,tedy trenéři to zjevně vidí jinak. 3 na 3 se hrát nedá a je to akorát o tom,kdo vyhraje bully a může jít do 4 na 3. Nevím co je na tom pro diváka atraktivního

  • Pedro napsal:

    Přesně tak! 3 na 3 je počin někde od stolu nebo z křesla. Úplná hovadina. Se hrálo vždycky 5 na 5 a nemyslím, že by v prodloužení nepadaly góly. A tak místo abychom ubrali jednoho frajera,tak ubereme rovnou dva a to už se na tom velkém hřišti fakt hrát nedá

  • Labuťák napsal:

    Pánové máte pravdu. Prodloužení 3 na 3 je opravdu velký nesmysl.

  • Michal napsal:

    Pak je asi třeba snažit se rozhodnout zápas ještě před koncem základní hrací doby?

    • P.E.S. napsal:

      Vážně? To, že někdo od stolu rozhodnul od prodloužení 3 na 3, má být motivací pro týmy, aby rozhodly v základní hrací době?
      A pokud nedej bože někdo třeba vyrovná v power-play, tak musí „za odměnu“ absolvovat tohle?

      • Michal napsal:

        Nikdo neřekl že „za odměnu“, ale celkem obvykle se prodloužení udržovala k nájezdům…. ve Švédsku se od stolu rozhodlo že budou hrát 4na4, obsobně by to viděl taky tak. U nás to bude 3na3… nic šokujícího. Minimálně superligové kluby to ví několik měsíců.

  • Pája napsal:

    Díky prodloužení 3 na 3 bude asi většina zápasů, které skončí nerozhodně, rozhodnuta až při nájezdech..Aspoň něco pozitivního.

Napsat komentář

*