Mariia Ziminová v dresu ruského národního týmu. Foto: Facebookový profil Mariie Ziminové. Mariia Ziminová v dresu ruského národního týmu. Foto: Facebookový profil Mariie Ziminové.
2. 9. 2017 Ženský florbal (5) KOMENTÁŘŮ

Mariia Ziminová opouští extraligu

 



Tigers Jižní Město se i v příští sezoně budou muset obejít bez bývalé kapitánky ruské reprezentace Mariie Ziminové. Zkušená hráčka odchází do týmu s podobně znějícím názvem Prague Tigers, kde bude hrát třetí nejvyšší soutěž.

Ziminová začínala v české extralize v dresu Elite, do povědomí příznivců ženského florbalu se však nejvíce zapsala jako hráčka Herbadentu. S ním si v roce 2015 zahrála neúspěšné Superfinále s Chodovem, o rok později pak její tým bral bronzové medaile, když se svým rivalem z Jižního Města padl už v semifinále.

Minulou zlatou sezonu ale už absolventka Matematicko-fyzikální fakulty UK v kádru Markéty Šteglové neabsolvovala. Kvůli zranění hrála pouze nejnižší regionální soutěž za B tým Herbadentu, který společně s Kristýnou Jílkovou, Martinou Kleinovou, brankářkou Eliškou Kuchyňkovou nebo talentovanou juniorkou Evou Havlíčkovou dotáhla k prvenství a postupu.

Univerzálka, která si za Rusko zahrála v roce 2011 a 2015 na světovém šampionátu a na druhém z nich dokonce nosila kapitánskou pásku, nyní míří do pražské a středočeské divize třetí nejvyšší soutěže, kde potká i své bývalé spoluhráčky z B týmu Herbadentu. Sama už ovšem bude nastupovat za nový klub Prague Tigers, kam odchází na roční hostování.

Oddíl vznikl před letošní sezonou spojením Atletics Praha a Prague Vikings a ačkoliv jeho týmy ještě neodehrály ani jeden ligový zápas, připsal si už druhou posilu se zkušenostmi z nejvyšší soutěže a reprezentace. Už dříve přišel na hostování do mužského divizního týmu chodovský Miloš Tyl.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*