Lucia Jelínková je zpět v extralize. Foto: Otakar Prášek
16. 9. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tatranky se vrátily do extraligy porážkou, Košturiaková sedmi body řídila kanonádu Tigers

 



Dalšími dvěma zápasy v sobotu pokračovala nejvyšší ženská soutěž. Obnovenou premiéru zažily hráčky Tatranu, které v zajímavém utkání podlehly Židenicím, po páteční výhře v Olomouci pak opět střelecky exceloval celek Tigers, který tentokráte šestnácti brankami zdolal Liberec. Na sedmibodový výkon Hany Polákové o den později navázala stejným počinem Lucia Košturiaková.

Extraliga žen v sobotu zažila návrat týmu Tatranu. Ten se vrací mezi českou ženskou smetánku po roční pauze a připomenul se sympatickým výkonem proti Židenicím. Při prohře 3:4 tahaly prakticky celé utkání za kratší konec provazu, v utkání nikdy nevedly a dokázaly pouze srovnat na 1:1, respektive 2:2.

Přesto si ale od trenérky Židenic Gabriely Úlehlové vysloužil extraligový nováček pochvalu. „Očekávali jsme, že hlavní překážkou bude gólmanka soupeře, což se potvrdilo. K tomu jí vydatně pomáhaly hráčky v poli. Po většinu zápasu jsme měli převahu a podařilo se nám odskočit na celkem pohodový náskok a utkání jsme úspěšně dovedli do šťastného konce,“ řekla bezprostředně po utkání.

Ve druhém sobotním zápase pak florbalistky Tigers ukázaly, že se rozhodně nevystřílely v Olomouci a Liberci vstřelily ve vzájemném utkání ještě o dvě branky více než Hanačkám. Na výhře 16:3 se hned sedmi body podílela Lucia Košturiaková, Liberci nebyly příliš platné ani dva úspěšné zásahy Michaely Mlejnkové, která se vrátila z celku Red Ants.

Lukáš Nesměrák tvrdou porážku svého týmu nesl se ctí a ocenil výkon soupeře. „Roztrhl se nám tady koš s góly, které padaly oprávněně do naší sítě. Góly padaly po velkých chybách pramenících z nezkušenosti týmu. Mistr ČR nám ukázal, proč je mistr ČR, soupeř hrál výborně a poskytl nám hodně materiálu pro další zlepšování. Teď už vlastně můžeme potkat jen horší týmy,“ vysekl Tigers poklonu.

Sobotní výsledky extraligy žen

Únětická 12° Tatran Střešovice – K1 Florbal Židenice 3:4
branky: 11. Žaneta Reková, 31. Karolína Vachušková, 60. Lenka Faltusová – 4. Linda Hyksová, 19. Barbara Takàcs, 32. Petra Grufíková, 32. Barbora Sedláčková; rozhodčí:Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 3:2; využití: 1:0; diváků: 170; zásahy brankářů: Eliška Drbalová 20 – Lenka Remešová 10; po třetinách: 1:2, 1:2, 1:0;

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – Crazy girls FBC Liberec 16:3
branky: 5. Dagmar Surá, 11. Dagmar Surá, 14. Lucie Pilíková, 14. Lucia Košturiaková, 16. Lucie Pilíková, 19. Lucia Košturiaková, 22. Lucia Košturiaková, 27. Adéla Polívková, 31. Nikola Hermannová, 33. Denisa Billá, 34. Michaela Šulanová, 44. Lucia Košturiaková, 46. Iveta Hyršlová, 48. Dominika Steinbachová, 53. Lucia Košturiaková, 58. Barbora Zabavská – 9. Michaela Mlejnková, 26. Michaela Mlejnková, 28. Daniela Tomanová; rozhodčí: Patrik Mik – Petr Szilvási; vyloučení: 2:4; využití: 2:1; diváků:58; zásahy brankářů: Jana Christianová 25 – Marcela Štěpánová 40; po třetinách: 6:1, 5:2, 5:0;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*