Chodov zvládl otočku. Foto: Český florbal
29. 10. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov zvládl obrat a připravil první prohru pro Vítkovice! Tatran venku podlehl Spartě

 



Napínavý souboj o čelo dnes přinesl další zajímavou zápletku. Vítkovice ztratily vedení na Jižním Městě a prohrály po výsledku 4:6. Tatran opět zaváhal a prohrál se Spartou. Nečekaně jasnou výhru si odvezly Pardubice z domácí půdy Bohemians.

FBŠ BOHEMIANS – SOKOL PARDUBICE 3:8 (1:1, 0:3, 2:4)

Branky: 12. Kieler (Kotouček), 50. Šárka (Zezulka), 51. Šárka – 16. Kourek (Formánek), 30. Kourek (P. Němeček), 34. Teichman (Oubrecht), 36. P. Pakosta (Ďopan), 47. P. Pakosta (Janeček), 49. Bílý, 53. Kourek (Teichman), 59. Teichman (Oubrecht). Rozhodčí: Furmánek a Šolc. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. Diváci: 239.

Velmi důrazné utkání dvou týmů z horní části tabulky rozhodla druhá třetina. Po vyrovnaném úvodu domácí nezvládli prostřední část, kdy se prosadili Kourek, Teichman a Pakosta.

Zelenobílým se naopak nedařilo dostat přes obranu Pardubic a nic na tom nezměnilo ani pět přesilovek. Během nich vstřelili pouze jednu branku, jednou navíc při hře v šesti inkasovali.

Pojistku v závěru přidal Jan Kourek, který necelých osm minut před koncem zkompletoval hattrick. Pardubice tak zvládly pražským Bohemians odskočit o tři body a drží čtvrtou příčku.

HVĚZDY ZÁPASU

*** Kourek
** Teichman
* Šárka

Pardubice obraly Bohemians. Foto: Šimon Jiráček

FLORBAL CHODOV – 1. SC VÍTKOVICE 6:4 (2:3, 2:0, 2:1)

Branky: 15. Ondrušek (Mikeš), 20. Vacenovský (Fiala), 34. Koutný (Kotlas), 40. Pražan (Ondrušek), 55. Ondrušek (Sýkora), 55. Podhráský (Matejčík) – 14. Hubálek (Hájek), 15. Gál (Jankulár), 16. Sova (Jankulár), 53. Hájek (Firda). Rozhodčí: Pangerl a Šedivý. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Diváci: 308.

Souboj druhého a třetího týmu přinesl první branku ve 14. minutě, kdy se dostaly Vítkovice do vedení po střele Hubálka do odkryté branky. Následně krásnou střelou zvýšil Gál na 2:0. V hektickém závěru první třetiny padly ještě tři branky a stav tak byl 2:3 z pohledu domácích.

Jenže svěřencům Davida Podhráského se podařilo skóre otočit a před poslední částí vedli 4:3. Úřadující mistry navíc neskolilo ani vyrovnání Lukáše Hájka, který si letos teprve podruhé připsal méně jak tři body.

Nejproduktivnější hráč zápasu Tomáš Ondrušek našel během necelých dvou minut na střelu Hájka odpověď a tečku za zápasem přidal Michal Podhráský.

Chodovu se podařilo stáhnout náskok Vítkovic a Boleslavi, na které má navíc dva zápasy k dobru. Pro Vítkovice šlo naopak o první letošní porážku.

HVĚZDY ZÁPASU

*** Ondrušek
** Hájek
* Matejčík

 

ACEMA SPARTA PRAHA – TATRAN STŘEŠOVICE 6:4 (3:1, 3:3, 0:0)

Branky: 17. Pruner, 19. Ujhelyi (Pruner), 20. Svatoš (Marvánek), 21. Košir (Garčar), 24. Zouzal (Ježek), 29. Ujhelyi (Garčar) – 14. Meliš (Tlapák), 34. O. Němeček (Vítovec), 38. Marek Beneš (O. Němeček), 40. Meliš (O. Němeček). Rozhodčí: Nábělek a Štangl. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Diváci: 331.

Pražská Sparta si připsala cenný skalp a předskočila Tatran na sedmou příčku. Ráz utkání určil výpadek hostů před koncem první třetiny a v úvodu druhé, kdy obdrželi šest branek.

Následně se Střešovičtí sice vrátili do hry po trefách Beneše a Meliše, ale blíže než na rozdíl dvou gólů se nedostali. Sparta zvládla svůj náskok ubránit a během posledních dvaceti minut se skóre již neměnilo.

HVĚZDY ZÁPASU

*** Martin Beneš
** Ujhelyi
* Ondřej Němeček

Sparta ve třetí třetině ubránila náskok. Foto: Český florbal


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*