Vítkovice a Chodov budou stát proti sobě. Foto: Otakar Prášek
17. 12. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Nesmírně zajímavému kolu dominuje duel Vítkovic s Chodovem

 



Jestliže se o pátečním pokračování nejvyšší ženské soutěže dalo říci, že je snadno predikovatelné, tak o dva dny později to rozhodně neplatí. Čeká nás totiž doslova nálož pořádně zajímavých duelů: ve dvou zápasech si to rozdají členové elitní čtyřky, o play off půjde v malém pražském derby a v souboji Židenic s Jičínem, zajímavý výjezd čeká také Panthers. Tohle bude stát za to!

Program nedělního 14. kola Extraligy žen:

Crazy girls FBC Liberec – FbŠ Bohemians
15:00, Home Credit Aréna Liberec
Liberec zvládl nesmírně důležité utkání s Vinohrady, nyní jej ale čeká vyšší výkonnostní stupeň v podobě Bohemians. Zelenobílé florbalistky by měly potvrdit roli favorita zápasu, ačkoliv se nedá očekávat, že dostanou cokoliv zadarmo. Rozhodnout by mohl větší počet silných individualit na straně Pražanek.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians v základní hrací době

Únětická 12° Tatran Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady
15:15, STODOLA Aréna Střešovice
Tatran je ve dvanáctibodové smečce, která usiluje o účast v play off, Vinohrady mají v krátké době druhou příležitost k tomu, aby se zapojily do bojů o play off. Opět to budou mít nesmírně těžké: individuální kvalita je spíše na straně Tatranu, který v utkáních se srovnatelnými protivníky může těžit z celoplošného napadání. Malé pražské derby by mu mělo být souzeno.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu v základní hrací době

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
16:00, SH Jižní Město
Florbalistky Ivanti Tigers se dočkaly palby kritiky za přístup k utkání s Panthers, něco podobného by se jim mohlo zle vrátit v utkání s přeci jen kvalitnější Ostravou. Na druhou stranu, svěřenkyně trenéra Jakuba Robenka proti Olomouci rovněž nezářily. Každopádně nás čeká zajímavé utkání mezi členy elitní čtveřice soutěže.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers v základní hrací době

1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
16:00, SC Dubina Ostrava
Ve stejný čas jako na Jižním Městě, také na Dubině propukne bitva mezi členy elitní čtveřice. Domácí Vítkovice mají Chodovu co vracet za poměrně vysokou porážku v prvním vzájemném utkání a mohlo by se jim to podařit. Klíčové bude uhlídat Martinu Řepkovou, která i po návratu ze světového šampionátu ukázala skvostnou formu.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic za dva body

FBS Olomouc – Panthers Praha
17:00, SH Čajkaréna Olomouc
Florbalistky Olomouce procházejí výkonnostním vzestupem a určitě by jej chtěly potvrdit také bodově. Ostrava pro ně byla příliš velkým soustem, proti Panthers by se jim to mohlo podařit. Pro tuto teorii mluví také úvodní vzájemný zápas, který Pražanky otočily až v samém závěru. Je jasné, že na Hané to bude pořádná bitva.
Tip Florbal.cz: Výhra Olomouce v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – KM automatik FBK Jičín
17.00, MSH Vodova Brno
Pro Židenice se jedná o zápas pravdy. Po relativně povedeném začátku, kdy si dokázaly hlídat potřebné výhry zapadly do tuhé herní krize, ze které hledají cestu ven. Mají nejvyšší čas, protože zapadly do dvanáctibodové smečky, která bojuje na hraně postupu do play off, přičemž na Panthers ztrácí již sedm bodů. Jičín zatím prožívá sezonu v opačném gardu, po špatném začátku přišel herní a bodový vzestup. Utkání týmů, které se nacházejí na opačném konci výkonnostní křivky podle nás připadne Jičínu.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*