Hráči Bohemians slaví s početnou skupinou fanoušků rozhodující gól do sítě Sparty. Foto: přenos ČT sport Hráči Bohemians slaví s početnou skupinou fanoušků rozhodující gól do sítě Sparty. Foto: přenos ČT sport
18. 12. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians proti Spartě přišli v závěru o náskok, nakonec jim výhru v prodloužení vystřelil Krebner

 



Ještě tři a půl minuty před koncem vedli Bohemians v dohrávce 18. kola o dva góly. Pak ovšem Sparta při hře bez brankáře dvakrát skórovala, přičemž obě trefy obstaral Slovinec Košir. Jako náplast na nevydařený závěr „klokanům“ posloužil gól Krebnera, který v dramatickém prodloužení poslal od mantinelu míček do sítě a duel rozhodl.

Tisícovka diváků se na Podvinném mlýně ještě nestačila ani pořádně rozkoukat a už padly tři góly. Skóre otevřel střelec Bohemians David Šimek. Hned po inkasované brance se však Sparta nadechla k obratu. Ani ne minutu po Šimkově trefě se prosadili Garčar a Kareš a sparťané otočili průběhu zápasu.

Bohemians od poloviny utkání přebrali iniciativu a zlepšili svůj výkon. Ve 34. minutě vstřelil svůj 28. gól v sezoně Jakub Šárka a potvrdil, že je v současnosti nejlepším kanonýrem Superligy.

V úvodních deseti minutách závěrečného dějství byli „klokani“ lepší a promítlo se to i ve výsledku. Nenápadnou střelou od mantinelu překvapil brankáře Beneše sedmnáctiletý Patrik Šebek a o pár minut později se podruhé v utkání trefil Šimek.

Sparta v závěru vrhla síly do útoku a už čtyři minuty před koncem zkusila hru v šesti. Za chvíli byla za svou snahu odměněna. Po pěkné kombinaci se ze středu hřiště prosadil Robert Košir.

Stejný hráč pak odstartoval na střídačce sparťanů velkou euforii. Bohemians slovinského útočníka znovu neuhlídali a bylo to 4:4. Přitom těsně předtím mohl na druhé straně rozhodnout Kryštof Krbec, ale trefil pouze tyčku a dle rozhodčích ho brankář Beneš nefauloval.

Úvodní buly v prodloužení vyhráli sparťané a ihned odvolali brankáře. Z následného tlaku však nic nevytěžili a slovo si tak vzali hráči Bohemians. Höffer posunul míček na Krebnera a ten přisoudil druhý bod „klokanům“.

Zelenobílí si po celý zápas mohli užívat hlasité podpory fotbalových fanoušků, kteří již poněkolikáté zamířili na zápas nejvyšší florbalové soutěže. Bohemians porazili Spartu 5:4 v prodloužení a ze sedmé příčky ztrácejí na svého dnešního soupeře tři body.

FbŠ Bohemians – Sparta Praha 5:4 (1:2, 1:0, 2:2 – 1:0) po prodl.

Branky: 3. D. Šimek (Čihák), 34. D. Šimek (Zezulka), 41. Šebek (Dobisík), 47. D. Šimek (Krebner), 63. Krebner (Höffer) – 4. Garčar (Svatoš), 4. Kareš (Ujhelyi), 57. Košir (Krejča), 60. Košir (Marvánek). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 1032.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*