Tatranky udělaly výrazný krok směrem do play off. Foto: Flickr Tatran Střešovice
27. 1. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: První díl bitvy o místenky, napoví střet Tatranu s Libercem

 



Do konce základní části zbývá pět kol a když budeme hodně otevření, tak nějakou jistotu mají prakticky pouze celky Ostravy, Panthers a Bohemians, které si s největší pravděpodobností zahrají play off a současně nebudou moci volit svého soupeře. V boji pěti týmů o play off nejvíce napoví nedělní duel Tatranu s Libercem.

Program 18. kola Extraligy žen:

KM automatik FBK Jičín – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 18.00, Sportovní areál Jičín
Jičín si v posledních zápasech notně zkomplikoval situaci a los závěrečných kol mu rozhodně nepomůže. Jako první mu do cesty postaví Chodov. V minulosti měly v Jičíně problémy Vítkovice a také Chodov, nicméně nakonec vždy zvítězila přeci jen větší kvalita, kterou oba týmy vůči Jičínu disponují. Bude zajímavé sledovat, jak se hráčky Chodova zachovají nyní, stále totiž mohou doufat v to, že po nečekané ztrátě Vítkovic nebo Tigers mohou zasáhnout do bojů o první místo.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

Panthers Praha – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 20.00, STODOLA Aréna Střešovice
Kromě souboje Tatranu s Libercem, toto utkání bychom v pomyslné tabulce zajímavosti zařadili hned na druhé místo. Pantherky jsou štikami soutěže, které si již prakticky zajistily účast v play off, Ostrava zase podle posledních vyjádření trenéra Robenka začíná hrát to, co by ji mělo zdobit na cestě do vysněného Superfinále. Každopádně se diváci ve STODOLE mají v obou víkendových zápasech na co těšit.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době

1. SC TEMPISH Vítkovice – K1 Florbal Židenice
Neděle, 14.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice se poprvé v roce 2018 a zároveň naposledy v základní části představí domácím fanouškům. Souboj s Židenicemi byl vždy zajímavý, brněnské hráčky umí praktikovat florbal, který je Ostravankám nepříjemný a zápasy, byť mají favorita ve Vítkovicích, tak minimálně výsledkově působí poměrně vyrovnaně. Přesto by se větší kvalita Vítkovic měla přeměnit ve tři body pro domácí.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – FBS Olomouc
Neděle, 14.45, SH Jižní Město
Následující čtyři zápasy jsou z pohledu Vítkovic a Ivanti Tigers prakticky o tom neztratit šanci na vzájemný souboj o první místo v posledním kole, potažmo si udržet bodový náskok a jít do tohoto očekávaného zápasu s výhodou výhry na hřišti soupeře. Olomouc nečekaně bojuje o místo v play off, nicméně kvalita Ivanti Tigers je přeci jen vyšší. Navíc pro Olomouc se bude rozhodovat především až v posledních třech kolech.
Tip Florbal.cz: Výhra Ivanti Tigers v základní hrací době

Únětická 12° Tatran Střešovice – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 15:15, STODOLA Aréna Střešovice
Dravé mládí Tatranu, v čele s Lenkou Faltusovou, se bude jistě prezentovat agresivním celoplošným florbalem, typickým pro Tatran v této sezoně. Na druhé straně budou stát zkušenosti Mlejnkové, Leierové, Šamaniny nebo talentované mládí zastupované Pekárkovou. Zajímavý duel, který je přímým soubojem o účast v play off, opticky nemá favorita, podle Florbal.cz jsou to právě zkušenosti, co misky vah naklání ve prospěch Liberce.
Tip Florbal.cz: Výhra Liberce v základní hrací době

FbŠ Bohemians – TJ Sokol Královské Vinohrady
Neděle, 17:00, SH Děkanka
Bohemians hrají ve zbytku základní části prakticky pouze o čest, náskok na účast v play off mají dostatečný a souboj s Panthers o páté místo mají ve svých rukou. Nesmí ale podruhé v řadě prohrát se soupeřem, se kterým by měli naplno bodovat. Je jasné, že Pavel Krbec nenechá výpadek proti Olomouci bez odezvy, možná se dočkáme změn v sestavě. Na druhou stranu, po matných výkonech by právě zápas se zlepšujícími se Vinohrady mohl sloužit jako odrazový můstek.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*