Kristýna Provázková byla jednou z nejvýraznějších postav Superfinále. Foto: Flickr Český florbal. Kristýna Provázková byla jednou z nejvýraznějších postav Superfinále. Foto: Flickr Český florbal.
25. 4. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Druhé místo mě štve. Ale i tak jsem si to moc užila, říká Provázková

 



Svůj Chodov v Superfinále dlouho držela ve hře o titul, nakonec však slavily soupeřky z Vítkovic. Gólmanka Kristýna Provázková předvedla parádní zákroky a říká, že si navzdory výsledku zápas roku užila.

Lvice z Jižního Města si Superfinále zahrály znovu po dvou letech. Na premiérový titul z roku 2015 však ani tentokrát nenavázaly. „Myslím si, že jsme letos byly stejně blízko k výhře jako tenkrát, bylo to hodně podobné. Ale prostě je to sport, rozhodly maličkosti, až do konce se hrálo o všechno,“ srovnává brankářka.

Podobně jako ostatní aktérky si i ona pochvalovala atmosféru v Ostravar Aréně. „Nesmírně jsem se na to těšila. Už při předchozích Superfinále jsem zjistila, že to miluju a strašně mi to pomáhá. I když většina fanoušků fandila soupeři, tak jsem si to prostě užívala,“ chválí ostravské publikum.

Přesun florbalového svátku z Prahy hodnotí i díky tomu pozitivně. „Myslím si, že je důležité dát šanci i jiným městům, aby ukázala, jak umí uspořádat vrcholnou akci. A Ostrava si to zaslouží, protože je to taková Mekka českého florbalu. Pro mě osobně bylo nejkrásnější Superfinále samozřejmě to v roce 2015, když jsme vyhrály. Ale myslím si, že jinak mohlo být nejkrásnější klidně to letošní,“ hodnotí.

27letá gólmanka měla spoustu práce, předvedla řadu parádních zákroků a zejména díky ní Chodov dovedl zápas do prodloužení. „Nečekala jsem, že budu pod takovou palbou,“ přiznává. „Samozřejmě jsem byla nervózní. Ale vždycky když vstoupím do takové haly, kouknu se na kostku a do hlediště, tak si to strašně užívám. A když se mi povedou nějaké zákroky, tak je to super,“ dodává florbalistka pocházející z Vysočiny.

Navzdory výsledku si z Ostravy odváží hezké zážitky. „Asi na to budu vzpomínat v dobrém. Sice mě teď druhé místo štve, moc bych chtěla být mistr. Ale i tak jsem si to moc užila,“ prohlašuje.

Sobotní výkon by jí také mohl po delší době přinést pozvánku do národního týmu. Sama gólmanka ovšem na nic takového příliš nemyslí. „Dřív jsem to asi řešila víc, ale teď už ne. Prostě chytám tak, abych týmu co nejvíc pomohla. To je můj úkol,“ říká jedna z hlavních postav letošního Superfinále.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*