Juniorky slaví na úvod šampionátu výhru s čistým kontem. Foto: Flickr IFF
2. 5. 2018 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorky zahájily světový šampionát s čistým kontem, Norsko porazily 9:0

 



Úvodní vystoupení mají za sebou české juniorky, pro které ve středu začal světový šampionát své kategorie. Ve švýcarském St. Gallenu si výběr trenéra Tomáše Martiníka na úvod turnaje poradil s Norskem, které porazil 9:0. Hattrickem se blýskla čerstvá mistryně extraligy Barbora Husková.

České florbalistky naplnily roli favorita zápasu a zvítězily bez žádného vážnějšího problému. O vítězství rozhodly prakticky již v první třetině, kterou se jim povedlo vyhrát poměrem 5:0. Prosadily se Cholinská, dvakrát Faltusová a Husková, jednu branku si Norsko vstřelilo samo.

Ve druhé třetině Češky navýšily vedení díky využité přesilové hře z hole Cholínské, ve třetí třetině pak české florbalistky třemi góly uzavřely skóre na 9:0. Dvakrát se prosadila Husková, jeden gól přidala Planková.

O bezproblémové výhře svědčí také fakt, že brankářka Pavla Lišková potřebovala k uhájení čistého konta pouze pět zákroků. Další zápas čeká na české florbalistky ve čtvrtek, kdy se utkají s Německem, skupinu zakončí v pátek proti Švédsku.

Česko – Norsko 9:0 (5:0, 1:0 a 3:0)
Branky: 19., 46. a 50. Husková, 1. a 36. Cholinská, 1. a 9. Faltusová, 49. Planková a 13. vlastní gól Norska.
Střely na branku: 23:5. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Rozhodčí: Järvi, Kirsilä (Finsko). Diváci: 334. Nejlepší hráčky: Lenka Faltusová – Hanna Aasheim Walter.

Česko: Lišková – Beránková, Novotná, Jurečková, Šebestová, Malecká, Svačinová, Kolářová – Řezáčová, Pekárková, Cholinská – Sedláčková, Želízková, Faltusová – Planková, Kubečková, Husková – Vrlíková a Otcovská. Trenéři: Tomáš Martiník, Zuzana Jelínková a Lenka Kubíčková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*