Momentka z utkání Vinohrad s českou akademickou reprezentací. Foto: SKV florbal Momentka z utkání Vinohrad s českou akademickou reprezentací. Foto: SKV florbal
17. 6. 2018 Turnaje (6) KOMENTÁŘŮ

Sletový pohár vyhrála akademická reprezentace Česka

 



Česká akademická reprezentace v přípravě na mistrovství světa ovládla na Sletovém poháru všechny tři zápasy a vybojovala první příčku. Druhé skončily Pardubice a třetí pozici obsadily domácí Vinohrady, které turnaj hostily. Pohár se uskutečnil před chystaným všesokolským sletem, který se bude konat na počest 100. výročí od založení Československa.

Výsledky Sletového florbalového poháru:

TJ SKV – Sokol Pardubice 3:5
Sokol Pardubice – Slovensko 12:6
TJ SKV – Česká republika 1:7
Česká republika – Slovensko 15:0
TJ SKV – Slovensko 6:5
Sokol Pardubice – Česká republika 7:9

Konečné pořadí:

1. Česká republika
2. Sokol Pardubice
3. TJ Sokol Královské Vinohrady
4. Slovensko


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Flrbl napsal:

    Česká republika – Slovensko je ŠPATNĚ! Správně by bylo Česko – Slovensko. Když už tak nesmyslně potřebujete použít to republika v názvu, tak aby to dávalo smysl tak by to muselo být Česká republika – Slovenská republika.

    • KristovoŽebro napsal:

      Je to zcela správně ty rejpale … Czech republic, Slovakia se normálně používá tudíž Slovensko. U Nás by to asi musel být ten paskvil ,,Czechia,, když už.

      • flrbl napsal:

        Nemáš pravdu. Že se Česká republika často používá pravda je, je to ale stále špatně. Česká republika (Czech republic) je politický název země, vedle kterého existuje i geografický zkrácený název Česko (Czechia). Tyto geografické názvu se používají ve většině případů – ve sportu, v ekonomice,… Nikdy ve sportu neuslyšíte, že proti sobě nastupuje Švédské království proti Spolkově republice Německo Kingdom of Sweden, Federal republic of Germany), nýbrž Švédsko proti Německu (Sweden, Germany). Stejně tak je to v případu Česka. Češi (a po jejich vzoru i svět) však toto uchpili nesprávně. Naštěstí se situace zlepšuje a svět si pomalu zvyká na Czechia, je však na nás abychom to začali používat správně, proto na to poukazuji.

Napsat komentář

*