Matěj jendrišák. Foto: Per Wiklund Matěj jendrišák nebude v Pardubicích chybět. Foto: Per Wiklund
31. 8. 2018 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Pardubický reprezentační turnaj startuje, v akci budou největší české hvězdy

 



Přelom srpna a září je již tradičně mezinárodním termínem, pro mužskou kategorii se navíc jedná o předposlední oficiální okénko před pražským světovým šampionátem. Obě české dospělé reprezentace se navíc nyní ukáží v Pardubicích na domácím mezinárodním turnaji. Češi vyzvou Finy a Švýcary, Češky pak kromě Švýcarek také Slovenky. V Pardubicích nebudou chybět ani největší hvězdy jako Matěj Jendrišák, Daniel Šebek, Eliška Krupnová nebo Denisa Ratajová.

Obě reprezentace jsou logicky v jiné fázi reprezentačního cyklu, přesto je pro oba hlavní trenéry turnaj důležitý. „V Pardubicích nás čekají nejen mezinárodní zápasy, ale také tréninky. Ty pro nás budou stejně důležité, jako samotné zápasy proti Finsku a Švýcarsku,“ popisuje plány pro pardubickou akci hlavní trenér národního týmu Petri Kettunen. „Kvůli zraněním nevypadaly letní kempy úplně tak, jak bychom si představovali, v Pardubicích se tedy budeme znovu soustředit na věci, na kterých dlouhodobě pracujeme, abychom se v nich opět posunuli,” řekl v tiskovém prohlášení trenér české mužské reprezentace Petri Kettunen.

Po zranění bude mít k dispozici také největší hvězdu českého výběru – útočníka Matěje Jendrišáka.

Jeho protějšek u ženské reprezentace, Sascha Rhyner, si naopak pochvaloval, že dostal k dispozici všechny hráčky. „Poprvé máme k dispozici naše nejlepší útočnice, Elišku Krupnovou a Denisu Ratajovou. Bude zajímavé vidět, jak si spolu herně sedí vzhledem k tomu, že spolu nyní hrají v jednom klubu. Stejně tak jsme zvědaví, jak se vede Tereze Urbánkové po přesunu do Malmö,“ uvedl.

Nominace reprezentace mužů na turnaj v Pardubicích

Brankáři
Lukáš Souček (Vítkovice) a Lukáš Bauer (Florbal MB).

Hráči do pole
Jiří Bauer (FBC Ostrava), Marek Beneš (Tatran), Jiří Curney (Florbal MB), Adam Delong (Vítkovice), Patrik Dóža (Köniz, SUI), Milan Garčar (Sparta), Jakub Gruber (Florbal MB), Lukáš Hájek (Vítkovice), Matěj Jendrišák (Linköping), Martin Kisugite (Langau, SUI), Mikuláš Krbec (Florbal Chodov), Filip Langer (Tatran), Ondřej Mikeš (Chodov), Ondřej Němeček (Linköping), Tom Ondrušek (Chodov), Josef Rýpar (Vítkovice), Patrik Suchánek, Daniel Šebek (oba Helsinborg, SWE), Daniel Šešulka (Ersingen, SUI), Radek Valeš (FBC Liberec) a Ondřej Vítovec (Tatran).

Nominace reprezentace žen na turnaj v Pardubicích
Brankářky
Jana Christianová (Chodov) a Nikola Příleská (Vítkovice).

Hráčky do pole
Vendula Beránková (Ivanti Tigers), Adéla Bočanová (Bohemians), Veronika Enenkelová (Vítkovice), Nikola Hermannová (Ivanti Tigers), Nela Jiráková (Chodov), Nela Kapcová (FBC Ostrava), Hana Koníčková (Liberec), Denisa Kotzurová (FBC Ostrava), Eliška Krupnová (Pixbo, SWE), Dominika Kubišová (Ivanti Tigers), Eliška Machková (Ivanti Tigers), Natálie Martináková (Kloten-Dietlikon, SUI), Michaela Mlejnková (Liberec), Magdaléna Plášková (Chodov), Denisa Ratajová (Pixbo, SWE), Martina Řepková (Chodov), Gabriela Tožičková (Chodov) a Tereza Urbánková (Malmö, SWE).  

Program mezinárodního turnaje v Pardubicích
Pátek
16:00 – Slovensko – Švýcarsko (Ž)
19:00 – Česko – Finsko (M)
Sobota
13:00 – Švýcarsko – Finsko (M)
16:00 – Česko – Slovensko (Ž)
Neděle
10:30 – Česko – Švýcarsko (Ž)
13:30 – Česko – Švýcarsko (M)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    I když bych to Kryštofovi Krbcovi přál, tak v reprezentaci je jeho jmenovec Mikuláš. Prosím redakci o opravu.

Napsat komentář

*