Chodov v prvním kole hostí Panthers, Jičín jede do Ostravy. Foto: Florbal Chodov
8. 9. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Plzeň začne extraligu v Olomouci, láká závěrečné pražské derby

 



Nejvyšší ženská soutěž má před sebou první soutěžní zápasy. V sobotu se odehraje jediný duel, když do Olomouce přijede nováček z Plzně, nedělní program odstartuje duelem pod širým nebem mezi Bohemians a Tatranem, nabídne také zápas Vítkovic s Jičínem a zakončí ho šlágr mezi Chodovem a Panthers.

FBS Olomouc – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
Sobota, 20:00, SH Čajkaréna Olomouc
Hned na úvod sezony čeká plzeňského nováčka jeden z nejdelších výjezdů v sezoně. Jako nováček soutěže, který má za cíl záchranu, může jít do utkání s čistou hlavou, tlak je především na straně Olomouce. Hanačky budou chtít potvrdit vzestupnou tendenci výkonů, která je málem v loňské sezoně – ač to dlouho vypadalo jako nemožné – dovedla do play off.  
Tip Florbal.cz:
Vítězství Olomouce v základní hrací době

FbŠ Bohemians – Tatran Střešovice
Neděle, 12:30, Tenisový dvorec Štvanice
Předpověď počasí vypadá letos slibněji než loni, proto by exponované prostředí tenisového areálu na Štvanici nemělo být překážkou pro zajímavé florbalové střetnutí. Bohemians měli z pozice favorita loni s Tatranem potíže, dá se předpokládat, že Střešovice od své aktivní hry neustoupí a bude zajímavé sledovat, jak se s tím zkušenější a o výhru v ženské kategorii Czech Open 2018 psychicky posílený celek trenéra Pavla Krbce.
Tip Florbal.cz:
Vítězství Bohemians v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA
Neděle, 14:00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
První kolo svede dohromady také celky Liberce a Ostravy, což znamená, že se bude jednat o reprízu čtvrtfinálového klání z minulého ročníku. Tehdy zvítězila Ostrava 4:0 na zápasy a v pozici favorita je také nyní. Výjezdy do Liberce ji ale občas způsobují problémy, což se také může projevit. Podle vyjádření trenéra Liberce Procházky se Crazy girls povedlo rozšířit kádr, takže by Liberec teoreticky mohl rozložit síly a využít této nabyté výhody.
Tip Florbal.cz:
Vítězství Ostravy v základní hrací době

1. SC TEMPISH Vítkovice – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 16:00, SC Dubina Ostrava
Domácí zahajují novou éru a utkání s Jičínem může být zajímavé z obou stran. Jičín hned v prvním kole zjistí, jak moc jej posily v čele s Anet Jarolímovou přibližují týmům s potenciálem hrát o čelo tabulky, Vítkovice zase, jak bude pracovat jejich nový tým v zápase s houževnatým soupeřem, který umí být nepříjemný.
Tip Florbal.cz:
Vítězství Vítkovic v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – Ivanti Tigers Jižní Město
Neděle, 17:00, VUT CESA Brno 1
Brňanky nečeká snadná sezona a hned na začátek se jim do cesty postaví celek Ivanti Tigers. Pražanky sice prošly v létě výraznou obměnou kádru, nicméně favoritem utkání jsou a měly by tuto pozici potvrdit.
Tip Florbal.cz:
Vítězství Ivanti Tigers v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Panthers Praha
Neděle, 19:00, SH Jižní Město
Největším šlágrem úvodního kola by mělo být jeho poslední utkání. Postaví se totiž proti sobě Chodov, který má v sezoně ty nejvyšší ambice a tým Panthers, jenž by po kvalitním doplnění svého kádru chtěl usilovat a co největší přiblížení se elitní čtveřici. Všechny hráčky navíc mají v paměti výhru Panthers nad Chodovem v závěru základní části minulé sezony. Takový scénář Chodov nebude chtít zopakovat.   
Tip Florbal.cz:
Vítězství Chodova v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*