Brankářka Liberce Marcela Štěpánová se bude vdávat. Foto: FBC Liberec
14. 9. 2018 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Brankářské ANO! Gólmanka Liberce Štěpánová se bude vdávat, přítel ji požádal rovnou po zápase

 



Florbalová extraliga žen zažila netradiční a dojemnou situaci. Po skončení utkání mezi Libercem a Ostravou totiž brankářka Liberce Marcela Štěpánová nedostala jen cenu pro nejlepší hráčku utkání, ale rovnou žádost o ruku od dlouholetého přítele, brankáře Frýdlandu v Čechách, Jana Velzela. Překvapená gólmanka řekla „Ano“, takže se co nevidět uskuteční veselka.

Brankářký pár Marcela Štěpánová – Jan Velzel připravil pro návštěvníky zápasu mezi Libercem a FBC Ostrava vskutku netradiční překvapení. „Dlouho jsem přemýšlel o tom, že chci náš vztah posunout dále. Když jsem se rozhodl, že Marcelku požádám o ruku, tak jsem ihned věděl, že v tom bude hrát roli florbal,“ prozradil Jan Velzel, který působil také v České Lípě.

Florbal se protkává celým vztahem. „Oba jsme brankáři a seznámili jsme se v rámci turnaje FryGames v roce 2015, kvůli mému zaměstnání sice poslední dva roky příliš nehraji, ale i tak je florbal věc, kterou máme společnou a dala nás dohromady. Navíc se také trochu pohybuji u ženského florbalu v Liberci a snažím se pomáhat, když mi to čas dovolí. Takže to byla prostě jasná volba,“ usmívá se.

Jak to tak u takových příležitostí bývá, bez pomoci by se neobešel. „Plánoval jsem to dlouho, ale ostatní aktéři, kteří mi pomohli, se to dozvěděli zhruba před měsícem a půl. Zapojil jsem trenéra Jakuba Procházku a vedení klubu, tedy Blanku Procházkovou a Františka Příhodu, kterým bych ještě jednou rád poděkoval,“ vypočítává.

Došlo také na netradiční dárek. „Součástí byla helma z dílny Romana Vítka, která měla některými prvky symbolizovat náš vztah, jsem moc rád, že se to stihlo,“ pokračuje Jan Velzel.

Musel totiž vyřešit ještě minimálně jeden zádrhel. „Byl zádrhel dostat na zápas rodiče od Marcelky, mí rodiče o všem věděli. Jelikož nejsou místní, tak jsem musel najít záminku, aby nic netušili. Jelikož nyní probíhá rekonstrukce našeho bydlení, tak jsem všechno schoval za to, že potřebujeme pomoc,“ popisuje.

Foto: FBC Liberec

Také pozápasový ceremoniál měl pevně v režii. „Základem bylo, aby Marcelka do poslední chvíle nic netušila. Předem bylo domluveno, že bude hráčkou zápasu. Naštěstí jsem ceny nepředával poprvé, proto jí to nepřišlo podezřelé. „Chtěl jsem, aby si nejprve myslela, že dostává helmu jako dárek a aby si následně všimla, že na vaku je jméno, které ponese po svatbě. Teprve poté jsem měl pokleknout a vytáhnout prstýnek,“ naplánoval.

Nervozita ale udělala své. „Konec nedopadl přesně takto, protože jsem byl dost nervózní, ale po krásném ANO vše opadlo a musím říct, že v rámci možností mé plány vyšly,“ zakončil Jan Velzel.

Svou nastávající manželku celým plánem zaskočil. „Vůbec jsem na to ani nepomyslela. Když přišla řeč na svatbu a společnou budoucnost, tak jsme se oba tak nějak ujišťovali, že ještě máme času dost. Alespoň vím, že mi přitel trochu kecal,“ směje se Marcela Štěpánová. „Ale samozřejmě, že jsem neskutečně šťastná,“ ujišťuje.

Do poslední chvíle skutečně nic nevěděla. „Neměla jsem ani ponětí co přijde. Vyhlašování hráček zápasu mi přišlo stejné jako vždy, protože Honzík často vypomáhá s pořádáním zápasů, proto mě ani nepřekvapilo, že ceny bude předávat zrovna on,“ vzpomíná liberecká brankářka. „Dost mě překvapilo, že dostávám novou masku od Foxartu, ale než jsem se stihla vzpamatovat, tak předemnou poklekl a požádal mě o ruku,“ usmívá se.

Nával emocí byl v té chvíli obrovský. „Jako by nic jiného neexistovalo, jen my dva. Rozplakala jsem se a sotva jsem dokázala říct ANO, byl to ten nejúžasnější pocit na světě,“ říká Marcela Štěpánová.

Podle tradice by tak do roka měla být svatba. „Chceme ji dodržet a svatbu plánujeme na příští rok, vzhledem k tomu, že Honzík je na tříměsíčním armádním kurzu a jen dojíždí na víkendy, tak zatím nebyla příležitost probat detaily. Každopádně už alespoň spoluhráčky mají jasno o rozlučce se svobodou,“ popisuje čerstvá nevěsta Marcela Štěpánová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*