Ostravu čeká řež s Chodovem, Židenice míří do Jičína. Foto: Ladislav Káňa - FBC Ostrava
13. 10. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Superkolo! Ligová elita proti sobě, všech šest duelů má náboj

 



Extraliga žen nedá o víkendu vydechnout. Je prakticky zbytečné upozorňovat na jeden duel, protože každý sám o sobě si zaslouží pozornost. Mezi sebou se totiž utká elitní čtveřice z minulých extraligových ročníků, a také týmy ze silného středu. Prostě se bude servírovat pořádné menu.

Program 7. kola Extraligy žen:

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – Tatran Střešovice
Sobota, 17.00, Slavia VŠ Plzeň
Plzni se zatím nepodařilo získat první body a složité to bude mít také proti Tatranu. Ten sice v minulém kole ztratil Lenku Faltusovou, přesto bude právě on favoritem zápasu. Teoreticky by se v Plzni měly utkat dva celky vyznávající ofenzivní pojetí florbalu, takže se dá očekávat, že padne velké množství branek. Vítězství by mělo odjet do Prahy.
Tip Florbal.cz:
Výhra Střešovic v základní hrací době

1.SC TEMPISH Vítkovice – Ivanti Tigers Jižní Město
Sobota, 17.00, SC Dubina Ostrava
Oba celky podlehly Chodovu a ukázaly, že jsou náchylné k nečekaným ztrátám: Ivanti Tigers ztratil bod proti Liberci, Vítkovice zase nechaly bod na palubovce Panthers. V sobotním duelu může mnohé znamenat výhoda domácího prostředí, rozhodovat by mohl rovněž výkon brankářek.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic po základní hrací době

FBS Olomouc – FbŠ Bohemians
Sobota, 17.00, SH Čajkaréna Olomouc
Olomouc prochází těžším obdobím, kdy proti ní stojí výhradně soupeři z čela ligové tabulky. Jinak tomu není ani v případě Bohemians, kteří zatím drží čtvrtou příčku. Zápas v Olomouci je pro Pražanky jeden z těch, ve kterých musí zvítězit, aby měly možnost nadále držet krok. K vítězství ale povede pouze koncentrovaný výkon.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA
Neděle, 15:30, SH Jižní Město
Je jasné, že v neděli večer bude v extralize žen už maximálně jeden tým s plným počtem bodů. Na Jižním Městě totiž na sebe narazí Chodov s Ostravou. FBC už dokázalo jednou Jižní Město vyloupit, když porazilo Ivanti Tigers, Chodov ale je ještě o půl stupně výše. Potenciálně nesmírně zajímavý duel slibuje velkou bitvu, kterou by mohl rozhodnout širší kádr Chodova.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova po základní hrací době

Panthers Praha – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 16.15, Sport Centrum Hostivice
Panthers zatím podávají kolísavé výkony, Liberec se pomalu ale jistě zvedá. Zajímavá premisa provází nedělní duel těchto dvou soupeřů. Pro Panthers se bude jednat o další důležitý test, pro Liberec by se případně jednalo o další plusové body v boji o play off. Na obou stranách je několik silných individualit, v Hostivici se rozhodně bude na co dívat.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers v základní hrací době

KM automatik FBK Jičín – K1 Florbal Židenice
Neděle, 17.00, Sportovní areál Jičín
Také na závěr tohoto kola přijde velmi atraktivní duel mezi Jičínem a Židenicemi. Domácí těží ze zkušeného jádra týmu, Židenice přijedou posíleny o vítězství nad Panthers. Bude zajímavé sledovat, kterému ze dvou týmů se povede navázat na poslední solidní výkony. Dalo by se říci, že utkání nemá zjevného favorita.   
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína po základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*