Florbalistky Ostravy a Vítkovic čeká vzájemná bitva. Foto: Ladislav Káňa - FBC Ostrava
26. 10. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Láká ostravské derby, další zápasy ale také slibují zajímavou zápletku

 



Extraligu žen čeká nabitý víkend. Nejprve se odehraje osmé kolo, ve kterém se zraky diváků zřejmě nejvíce budou upírat do Ostravy, kde se proti sobě v ČPP Aréně postaví FBC Ostrava s Vítkovicemi. Nemělo by ale zapadnout, že také všechny ostatní zápasy tohoto kola mohou být nesmírně zajímavé: Židenice zajíždějí do Olomouce, Bohemians vyzvou Chodov, Liberec se utká s Jičínem a Tatran v sobotu změří síly s Panthers.  

Program 8. kola Extraligy žen:

Ivanti Tigers Jižní Město – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
Pátek, 18.00, SH Jižní Město
Jediný duel tohoto kola, který má zřejmého favorita. Florbalistky Ivanti Tigers sice nemusí procházet optimálním obdobím, nicméně v utkání s Plzní budou jednoznačnými favoritkami a jakýkoliv bodový zisk hostí by byl prvotřídní senzací. Na druhou stranu může být Plzni inspirací snažení Liberce…
Tip Florbal.cz: Výhra Ivanti Tigers v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – FBS Olomouc
Pátek, 19.00, VUT CESA Brno I.
Moravské derby je nesmírně důležité pro oba celky. Olomouc potřebuje navázat na nečekanou výhru nad Bohemians, Židenice zase potřebují zachytit nástup týmů, se kterými se pravděpodobně budou prát o postup do play off. Lepší výchozí má Olomouc, nicméně duel je otevřený.
Tip Florbal.cz: Výhra Olomouce v základní hrací době

FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Pátek, 20.00, SH Děkanka
Nečekaná porážka na půdě Olomouce dosti pokazila dojem z jinak povedeného úvodu sezony pro zelenobílé barvy. Navíc přichází soupeř z nejtěžších – Chodov. Svěřenkyně trenérské dvojice Marešová – Procházka opravdu nejsou ideálním soupeřem na oklepání se z nepříjemné ztráty. Nicméně Bohemians již dokázali potrápit Ivanti Tigers, nyní je čeká další výzva.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – KM automatik FBK Jičín
Pátek, 20.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Zajímavé střetnutí, které by mohlo znamenat souboj několika silných individualit na obou stranách. Pro oba týmy se – podobně jako v Brně – bude jednat o klíčové střetnutí: Jičín by se mohl dostat do klidnějších pater tabulky, Liberec zase potřebuje zabrat. Dá se očekávat, že oba týmy si nedarují nic zadarmo.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína po základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA – 1.SC TEMPISH Vítkovice
Pátek, 20.30, ČPP Aréna Ostrava
Očekávaný ostravský duel je tady. Vítkovice do něj po dlouhé době nepůjdou v roli zřejmého favorita, Ostrava poté, co zůstala v létě prakticky kompletní jistě cítí šanci a bude chtít získat korunu pro královny Ostravy.  Je zřejmé, že na palubovce ČPP Arény čeká na omlazené Vítkovice opravdová zkouška, dá se očekávat, že mezi oběma týmy to bude „v dobrém smyslu slova“ opravdová válka o každý míček. Podobně jako další zápasy, také tento se potenciálně vyplatí sledovat.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic po základní hrací době

Tatran Střešovice – Panthers Praha
Sobota, 18:15, STODOLA Aréna Střešovice
Střešovický Tatran se po prohře s Plzní dostal do tabulkových problémů a potřebuje bodovat. V tabulce je sice předposlední, výhra jej ale může vrátit na dohled vytoužené osmičky. Panthers si v případě výhry naopak mohou upevnit pozici a vítězství by jim jistě pomohlo také psychicky. V dohrávaném duelu je o co hrát na obou stranách.
Tip Florbal.cz: Výhra Panthers po základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*