Dánsko na turnaji šesti národů na Slovensku. Foto: Flickr IFF
30. 11. 2018 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Představujeme Dánsko: Mladý tým čeká náročná skupina se severskými státy

 



Mladý dánský tým do Prahy nepřijel pouze sbírat zkušenosti, cílem je dostat se do čtvrtfinále. Zároveň ale tuší, že jej ve skupině nečeká nic jednoduchého, o úspěchu bude rozhodovat zápas s Norskem a pravděpodobné předkolo. Dánové se budou moci stejně jako na posledních dvou MS spolehnout na brankáře Mika Trolla.

Dánsko veze na turnaj do Prahy mladý tým, z nominovaných dvaceti hráčů hned polovina nastoupí na MS poprvé v životě. Z týmu působí pouze jediný hráč mimo Dánsko, Lukas Eldholm hraje za švédský Lillan IBK. Nejvíce zástupců má dánský tým Rodovre, který dodal hned sedm reprezentantů.

Dánům se letos v okleštěné sestavě nepovedl přípravný turnaj Six nations challenge, kde skončili na posledním šestém místě. V zápase o páté místo podlehli Polsku po nájezdech 3-4. V generálce na MS remizovali s Norskem 1-1.

Pátý tým posledního mistrovství světa se tradičně může spolehnout na obětavou obranou a protiútoky do otevřené obrany. V bitvě o místa za první čtyřkou lze čekat vyrovnané souboje, zápasy o 5. až 10. místo bývají každé mistrovství nevyzpytatelné, jak sám potvrdil Lukas Eldholm v rozhovoru pro innebandymagazinnet.

„Všechny týmy na žebříčku od pátého do desátého místo mohou navzájem porazit kohokoliv, my ale věříme, že můžeme obhájit páté místo z mistrovství světa v roce 2016,“ prohlásil před MS jednadvacetiletý Eldholm.

HVĚZDY POD LUPOU:

Mike Trolle – Nejznámější jméno z dánského výběru, v minulosti působil ve švédské SSL v Helsingborgu. Urostlý brankář, který zazářil na minulém šampionátu, bude i letos patřit k hlavním stavebním kamenům dánské sestavy. V současnosti působí po roční pauze v dánském Rodovre.

Mikkel Skov Nielsen – Kapitán týmu, který má ve 22 letech už jeden šampionát za sebou. Na MS v Rize si připsal šest branek a i letos bude nejspíše největší útočnou hrozbou dánského týmu. Kromě střílení branek umí také tvořit hru a je otázkou, jestli jej v budoucnosti nečeká zahraniční angažmá.

Lukas Eldholm – Jediný dánský reprezentant, který působí v zahraniční soutěži. Ačkoliv nehraje nejvyšší soutěž, jednadvacetiletý útočník je ve švédském Lillanu letos produktivní, v deseti zápasech si připsal 19 bodů (10+9).

TIP NA UMÍSTĚNÍ: 9. místo

Dánskou reprezentaci pod vedením švédského trenéra Mikaela Karlberga čeká nelehký úkol, v těžké skupině postupně narazí na Švédsko, Finsko a Norsko. V pravděpodobném předkole na Dány čeká soupeř ze skupiny C (Austrálie, Estonsko, Polsko a Thajsko), kde se bude rozhodovat o úspěchu či neúspěchu mladého týmu. Větší ambice by mohl mít dánský tým za dva roky ve Finsku.

ZÁPASY VE SKUPINĚ B:

neděle 2.12., 11:00 Dánsko – Norsko (O2 arena)
pondělí 3.12., 16:45 Finsko – Dánsko (O2 arena)
úterý 4.12., 17:15 Švédsko – Dánsko (Podvinný mlýn)


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*