Florbalistky Ivanti Tigers čeká exotické soustředění. Foto: Ivanti Tigers
23. 12. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov poprvé v sezoně padl a dotáhly se na něj Vítkovice, Bohemians vyhrály v Jičíně

 



Extraliga žen už nemá neporažený tým. Její patnácté pokračování totiž přineslo první prohru Chodova, který ve velké přestřelce podlehl Ivanti Tigers poměrem 10:12. Toho okamžitě využily Vítkovice, které v souběžně hraném utkání porazily Střešovice. Natrápila se také Ostrava v Olomouci a uspěly florbalistky Bohemians, které si odvezly všechny body z Jičína. Naději na play udržel Liberec, který se vypořádal s Plzní. 

Takový zápas, jako bitvu mezi Chodovem a Ivanti Tigers Extraliga žen dlouho nepamatuje. Chodov předvedl katastrofální vstup do utkání, V čase 7:19 prohrával 0:5, a to již po třech inkasovaných brankách v čase 2:41 sáhl ke střídání brankářek.

Ve 14. minutě sice snížila Svačinová, ale nikdo by následující průběh zápasu asi neodhadl. Po brance Svačinové přišlo další snížení od Pláškové, tudíž první část nakonec skončila 5:2 pro Ivanti Tigers. Do druhé třetiny vstoupil Chodov o poznání lépe, využil přesilovou hru a po další brance v čase 25:00 byl rázem v kontaktu.

Ivanti Tigers reagovaly slepenými góly Hyršlové s Kubišovou, což jim mohlo dodat trochu klidu. V polovině zápasu ale Chodov potrestal vyloučení Billé rovnou z rozehrávky a za dalších čtrnáct sekund už to bylo opět o jen o gól. Druhá třetina nakonec skončila za stavu 9:7 pro Ivanti Tigers.

Rozhodující náskok přinesl vstup do poslední části, který se Ivanti Tigers povedl a zásluhou branek Řezáčové s Hyršlovou se povedlo navýšit vedení na 11:7. Chodov se následně snažil o vyrovnání, využil další přesilovou hru, ale utkání jde nakonec za florbalistkami Ivanti Tigers po výhře 12:10.

Markéta Šteglová měla radost ze zisku tří bodů. “Na rozdíl od pohárového utkání jsme do tohoto vstoupily lépe a přestože Chodov je silným soupeřem, povedlo se nám v napínavém zápase zvítězit,” usmívala se.

Lukáš Procházka hodnotil zápas věcně. “Co k tomu říct – začínat zápas za stavu 0-5 není zrovna ideální, věřím, že příště už to zkoušet nebudeme. Musím ale zároveň říct, že holky ukázaly charakter, dokázaly se několikrát do zápasu vrátit, obnášelo to ale hru na veliké riziko a i přes velký tlak ve druhé polovině zápasu jsme to prostě nedokázali zlomit,” řekl Procházka, kterého velmi mrzelo zranění slovenské reprezentantky Kristíny Belicové.

Zaváhání Chodova okamžitě využily v souběžně hraném utkání Vítkovice. Ty přetavily svou aktivitu ve dvě branky již v první třetině a když se ve 29. minutě povedlo snížit Vachuškové, tak za osmdesát sekund vrátila dvoubrankové vedení Vítkovicím Lucie Suchánková. Do konce druhé třetiny se navíc ještě prosadily Enenkelová s Theimerovou a Vítkovice již drama nepřipustily. Ačkoliv se aktivní Tatran uměl dostat do příležitostí, nakonec domácí slavily výhru 6:2. “Dnes jsme nehráli dostatečně chytře, nedokázali jsme dobře řešit především rozehrávku. Snaha byla, chuť útočit taky, šance jsme si vytvořili, ale koncovka selhávala,” kritizoval trenér Tomáš Martiník.

Klidné Vánoce mohou mít hráčky Bohemians. V posledním utkání kalendářního roku totiž porazily Jičín na jeho palubovce 5:4 a znatelně tak vylepšily své bodové postavení v tabulce. Skóre se po deseti minutách povedlo otevřít Reischlové, odpověděla Paulovičová a ještě do první přestávky vrátila Bohemians vedení Vrátná. V polovině zápasu Jičín poprvé a naposledy vedl, po vyrovnání Strejcovské se totiž prosadila ještě Kuchařová, za tři minuty ale srovnala Divišová a po dvou třetinách to tak bylo 3:3. Ve 43. minutě se prosadila bohemácká Císařová, o devět minut později pak podruhé Reischlová. Jičín už stihl pouze snížit na konečných 4:5 zásluhou Žůrkové. “Velmi těžké utkání, které jsme i díky troše štěstí vyhráli. Přijeli jsme pro tři body a ty máme,” ocenil výkon soupeře Tomáš Grigar. Bohemians nyní mají nejen pětibodový náskok na Jičín, ale především osmibodovou výhodu proti Olomouci.

Naději na play off si zachoval Liberec, který porazil Plzeň na jejím hřišti 7:3. Crazy girls předvedly povedený nástup do utkání, první třetinu vyhrály 3:0, v polovině zápasu pak vedly již 5:0. Až poté se zásluhou Šnebergrové prosadila Plzeň, jenže Liberec už si vítězství 7:3 vzít nenechal. Na vítězství Liberce se čtyřmi body podílela Michaela Mlejnková, zajímavý je take zápis Kláry Leierové, ta totiž ke dvěma bodů za branku a asistenci přidala take osm trestných minut, za čtyři jednotlivá dvouminutová vyloučení. “Konečně vítězství za 3 body, bohužel celý zápas jsme si zkomplikovali naší nedisciplinovaností,” litoval kouč domácích Jakub Procházka.

Po posledních nevýrazných utkáních zabraly florbalistky Panthers proti Židenicím. Skóre sice otevřela Jitka Drápalová, jenže Pražankám se povedlo utkání otočit už na začátku divoké druhé třetiny vedly 3:1. Druhá část nakonec přinesla celkem osm branek a domácí po ní vedly 6:4. Drama v závěru nepřipustila brankou ve 44. minutě Lochmannová, Židenice již pouze snížily na konečných 7:5 pro Panthers zásluhou Pospíšilové. Za vítězky se hattrickem blýskla Lucie Florianová, Židenicím nepomohly ani dvě branky Zuzany Hubáčkové, která v Brně po návratu ze Švédska zahájila své sedmé extraligové angažmá. “S vývojem jsme spokojení, ale stále máme rezervy, na kterých musíme pracovat. Už si to sedá,” vyhlásil vítězný trenér Jan Tůma.

Roli favorita zápasu s Olomoucí splnila Ostrava, byť to opět od ní nebyl ideální výkon a svém vítězství rozhodly Ostravanky až v posledních minutách. Po šestnácti minutách vedla Olomouc 2:0, když se prosadily Cholinská s Oháňkovou, za FBC ještě do první přestávky snižovala Paulína Hudáková. V prostřední části branka nepadla, ačkoliv Ostrava měla výhodu dvou přesilových her. Na začátku třetí třetiny otočily vývoj skóre ve prospěch Ostravy Grossová s Paulínou Hudákovou, nicméně za tři minuty opět srovnala Cholinská. O osudu zápasu tak nakonec rozhodly až Kotzurová se Žurkovou dvěma zásahy v posledních čtyřech minutách. “Dnes nás můžou těšit tři body, hra v oslabení a posledních 5 minut utkání. Měli jsme obrovské držení míčku, které jsme nedokázali zužitkovat a ze zápasu udělali drama. Těšíme se na pauzu, potřebujeme ji,” prohlásil trenér Ostravy Jakub Robenek.

Přehled výsledků 15. kola Extraligy žen

1. SC TEMPISH Vítkovice – Tatran Střešovice 6:2
branky: 18. Barbora Husková, 19. Zuzana Šponiarová, 30. Lucie Suchánková, 36. Veronika Enenkelová, 36. Lucie Theimerová, 55. Veronika Enenkelová – 29. Karolína Vachušková, 45. Markéta Prontekerová; rozhodčí: Jan Drška – Jiří Meisner; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; diváků: 57; zásahy brankářů: Nikola Příleská 17 – Hana Ranochová 26; po třetinách: 2:0, 3:1, 1:1;

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Ivanti Tigers Jižní Město 10:12
branky: 14. Markéta Svačinová, 15. Magdaléna Plášková, 22. Daniela Frantíková, 26. Karolína Suchá, 30. Daniela Frantíková, 31. Magdaléna Plášková, 37. Tereza Peštová, 44. Martina Řepková, 47. Markéta Svačinová, 56. Daniela Frantíková – 1. Iveta Hyršlová, 3. Dominika Kubišová, 3. Nikola Hermannová, 8. Dominika Kubišová, 8. Kateřina Kovaříková, 26. Dominika Kubišová, 27. Iveta Hyršlová, 37. Martina Kleinová, 39. Vendula Beránková, 41. Lucie Řezáčová, 43. Iveta Hyršlová, 48. Lucie Řezáčová; rozhodčí: Václav John – Lukáš Starý; vyloučení: 1:3; využití: 3:0; diváků: 132; zásahy brankářů: Kristýna Provázková 0, Jana Christianová 16 – Kristýna Karli 38; po třetinách: 2:5, 5:4, 3:3;

Panthers Praha – K1 Florbal Židenice 7:5
branky: 13. Lucie Florianová, 22. Lucie Florianová, 23. Tereza Syslová, 28. Lucie Florianová, 30. Ivana Miklíková, 33. Kristýna Lochmannová, 44. Kristýna Lochmannová – 7. Jitka Drápalová, 23. Zuzana Hubáčková, 32. Zuzana Hubáčková, 39. Kateřina Rybníčková, 47. Kristýna Pospíšilová; rozhodčí: Luděk Franc – Václav Patera; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 46; zásahy brankářů: Karolína Červová 16 – Karolína Krištofová 22; po třetinách: 1:1, 5:3, 1:1;

FBS Olomouc – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 3:5
branky: 8. Lucie Cholinská, 16. Jitka Oháňková, 47. Lucie Cholinská – 19. Paulína Hudáková, 42. Viktória Grossová, 44. Paulína Hudáková, 57. Denisa Kotzurová, 60. Romana Žurková; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 72; zásahy brankářů: Martina Franková 28 – Jana Dupčáková 19; po třetinách: 2:1, 0:0, 1:4;

KM automatik FBK Jičín – FbŠ Bohemians 4:5
branky: 17. Lucie Paulovičová, 27. Karolína Strejcovská, 30. Nikola Kuchařová, 52. Gabriela Žůrková – 10. Eliška Reischlová, 18. Eliška Vrátná, 34. Anna – Marie Divišová, 43. Eliška Císařová, 52. Eliška Reischlová; rozhodčí: David Bezucha – Michal Bezucha; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 162; zásahy brankářů: Veronika Samková 17 – Jitka Omelková 18; po třetinách: 1:2, 2:1, 1:2;

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – Crazy girls FBC Liberec 3:7
branky: 35. Kateřina Šnebergrová, 47. Anna Alexandra Suková, 58. Nikola Křemenáková – 5. Markéta Rumlová, 6. Klára Leierová, 17. Martina Dostalíková, 22. Michaela Mlejnková, 24. Hana Koníčková, 53. Pavla Bárková, 57. Michaela Vejdělková; rozhodčí: Jiří Jelínek – David Scholz; vyloučení: 1:6; využití: 1:1; diváků: 135; zásahy brankářů: Veronika Fišerová 7, Kateřina Fialová 8 – Martina Lerchová 17; po třetinách: 0:3, 1:2, 2:2;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*