Olomouc nebo Tatran. Jeden z těchto týmů si zahraje play off. Foto: FBS Olomouc
23. 2. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: V posledním kole ženské extraligy se rozhodne „o všem“

 



Pořádně zajímavé rozuzlení je připraveno pro Extraligu žen. V posledním kole základní části se definitivně rozhodne o tom, kdo dlouhodobou část soutěže vyhraje, kdo skončí třetí a bude mít právo volit si soupeře minimálně pro čtvrtfinále a také to, kdo obsadí poslední volné místo v elitní osmičce. Prostě se bude na co dívat.

Program 22. kola Extraligy žen:

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA – Ivanti Tigers Jižní Město
Sobota, 17.00, ČPP Aréna Ostrava
Hned první utkání posledního kola vyřeší první otazník, tedy kdo skončí na třetí pozici a bude mít minimálně pro čtvrtfinále možnost volby soupeře. Matematika je jednoduchá: jakýkoliv bodový zisk Ivanti Tigers znamená, že skončí na třetí pozici, FBC skončí třetí pouze v případě, že utkání vyhraje v základní hrací době a získá tak tři body.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

FBS Olomouc – Panthers Praha
Sobota, 18.00, SH Čajkaréna Olomouc
Florbalistky Olomouce stojí rovněž před jednoduchou matematickou formulí: mají horší vzájemné zápasy a stejný počet bodů jako aktuálně osmý Tatran. Pro postup do play off tedy musí bodovat, obecně získat větší počet bodů než Tatran. Pokud nezískají ani bod, automaticky do play off postupuje Tatran. Jejich pražské soupeřky z Panthers pak na dálku bojují ještě o šesté místo s Jičínem.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 2 body

K1 Florbal Židenice – Tatran Střešovice
Neděle, 13.30, MSH Vodova Brno
O primární náboj tohoto utkání se případně postará Olomouc, jak již bylo napsáno výše, Tatranky teoreticky mohou do Brna cestovat jakožto jisté účastnice play off. Židenice v posledních zápasech ukázaly, že se s nimi musí počítat a přípsaly si několik zajímavých výsledků. Pro Tatran je to tedy dvousečná situace: v případě jistoty postupu do play off se může jednat o zajímavou prověrku, v případě, kdy bude třeba bojovat o postup pak o nesmírně obtížného soupeře.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 2 body

FbŠ Bohemians – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 14.00, SH Děkanka
Pejorativně řečeno, utkání mezi Bohemians a Libercem je v tomto kole jediným, ve kterém prakticky o nic nejde. Bohemians skončí jistě na páté pozici a budou čekat na volbu čtvrtfinálových soupeřů, Liberec sice ztrácí na jedenáctém místě tři body na Židenice, ale má také horší vzájemné zápasy, když oba prohrál, takže se z 11. místa neposune. Oba týmy tak utkání mohou využít jako přípravu na rozhodující boje v sezoně.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
Neděle, 14.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovicím chybí k výhře v základní části jediná výhra, pokud vyhrají v základní hrací době, nemusí se na výsledek Chodova ohlížet. Proti nim bude stát Plzeň, která na konec základní části absolvuje dlouhý výjezd do Ostravy. Papírově jsou zde role jasně rozdány, ale poslední krok bývá nejtěžší a Plzeň se umí prezentovat aktivním florbalem. Postupem času by ale Vítkovice měly potvrdit roli favorita.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 17.00, SH Jižní Město
Zda-li se bude na Jižním Městě hrát také o první místo určí výsledek zápasu Vítkovic, který bude v době začátku tohoto utkání známý. I v případě, že o první místo již nepůjde, stejně může mít utkání nesmírně zajímavý průběh. Navíc, dnešní opory Jičína se ve valné většině rekrutují z bývalých hráček Chodova, takže o náboj bude postaráno. Chodov by ale v posledním utkání před play off potvrdit roli favorita.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*