Jan Binder zneškodnil nájezd Maxe Wahlgrena. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Jan Binder zneškodnil nájezd Maxe Wahlgrena. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
29. 5. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostrava hlásí velkou posilu na brankářský post. Ze Švédska přichází Jan Binder!

 



Po šesti letech se do nejvyšší české soutěže vrací brankář Jan Binder. Nebude to však na Chodov, odkud v roce 2013 do zahraničí odcházel, nýbrž do ostravského FBC.

Binder působil v zahraničí šest let. Nejprve si vyzkoušel angažmá ve Švýcarsku, kde chytal za Unihockey Mitteland. Následoval přesun do Švédska. Zde reprezentační brankář vystřídal několik adres. Nejprve druholigový KAIS Mora, pak Linköping a naposledy FBC Kalmarsund. Tam se český brankář setkal se švédskou hvězdou Kimem Nilssonem.

Kalmarsund v sezoně 2017/18 vybojoval postup do švédské superligy. V uplynulém ročníku obsadil desátou příčku a v pohodě se zachránil. Na účast v play off Binderovi a spol. chybělo devět bodů.

Binder nyní posílí ostravské FBC. Šestý tým po základní části Tipsport Superligy letos střídal v brankovišti zkušeného Štěpána Laju a mladého Jakuba Klobučníka. Právě Laja pak ve čtvrtfinále dokázal svými výkony potrápit Chodov. I přes jeho skvělé výkony nakonec Pražané pronikli mezi nejlepší čtyřku.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*