Florbalistky Tigers slaví výhru 10:5 nad Ostravou. Foto: Ivanti Tigers
22. 11. 2019 Český pohár (1) KOMENTÁŘŮ

Pohárové překvapení: Tigers ukázaly drápy, daly Ostravě 10 branek a jsou ve finále

 



První semifinále Poháru Českého florbalu v ženské kategorii přineslo velké překvapení. Finálovou místenku si totiž zajistily florbalistky Tigers, které na Jižním Městě porazily Ostravu 10:5, když Kateřina Kovaříková zaznamenala čtyři branky a Eliška Chudá hattrick. Ostrava tak letošní pohárový triumf neobhájí.

Tigers předvedly kvalitní vstup do utkání a po deseti minutách vedly 2:0 díky brankám Hyršlové a Chudé. Ostrava snížila ve 13. minutě zásluhou využité přesilovky z hole Paulíny Hudákové, ale Tigers kontrovaly gólem nové posily Vejvodové v poslední minutě první třetiny.

Druhá třetina zřejmě rozhodla. Tigers v ní vstřelily další tři branky a po třiceti minutách tak vedly už 6:1. Ostrava sice utkání nevzdala a ve 33. minutě to bylo 3:6 z jejího pohledu, ve 38. minutě pak 5:7 ale blíže, než na rozdíl dvou branek se nedostala. Poslední pětiminutovka totiž patřila opět Tigers, jmenovitě Kateřině Kovaříkové, která mezi časy 40:06 až 44:52 zaznamenala čistý hattrick.

Marek Novák ocenil výkon Martiny Frankové, která si v utkání přispsala 28 zásahů. „Od začátku se nám dařilo plnit pokyny a hráli jsme poctivě dozadu. Navíc jsme se mohli opřít o výborný výkon gólmanky a produktivitu v zakončení,“ zhodnotil.

Jakuba Robenka mrzelo, že jeho tým pohárové vítězství neobhájí. „Naprosto zasloužená výhra soupeře. Odevzdali jsme tady skoro zadarmo postup do finále poháru. Pokud bychom vstoupili do zápasu jako do třetí třetiny, tak si odvážíme postup,“ byl zklamaný z prezentace svého týmu.

O druhém finalistovi se rozhodne mezi Chodovem a Bohemians. Utkání je na programu 27. listopadu od 19:45 hodin na Děkance. Samotné finále se pak uskuteční 21. ledna v Karlových Varech.

Semifinále českého poháru:

Tigers Jižní Město – FBC OSTRAVA 10:5
branky: 1. Iveta Hyršlová, 10. Eliška Chudá, 15. Kristýna Vejvodová, 19. Eliška Chudá, 26. Simona Pálková, 30. Kateřina Kovaříková, 34. Eliška Chudá, 41. Kateřina Kovaříková, 42. Kateřina Kovaříková, 45. Kateřina Kovaříková – 15. Paulína Hudáková, 31. Denisa Kotzurová, 33. Karin Vavrečková, 36. Kristína Hudáková, 38. Kristína Hudáková; rozhodčí: Barbora Beranová – Lucie Hejnová; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; diváků: 57; zásahy brankářů: Martina Franková 28 – Veronika Tomšová 13; po třetinách: 3:1, 3:0, 4:4;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • DEER napsal:

    Čo k tomu … FBC je kvalitný mladý tím , ale ťažko hodnotiť takýto zápas a hľadať niečo pozitívne .V prvom rade si myslím , že hráčky sa rohodujú v obrane veľmi zle . Nejde o to kde stoja , ale o to čo by mali v kritických situáciách robiť , čo je prvoradé . Chýba tam celkový zmysel pre obranu v hlavách hráčok.Toto treba riešiť , kde chce FBC niekam smerovať a niečo v sezóne dosiahnuť. Ďalej k trénerovi , rozhodujúci gól bol na 8:5 ? WTF? Veď v hre mimo powerplay ste prehrávali 6:1 za 30 minút , v zápase , kde ste boli favoriti . 6:1 … Neviem či niekto vidí skutočnosť , že nám stagnuje prvá 5ka bohužiaľ . Tá nabitá reprezentantkami ČR. Ak berem posledné ťažké zápasy , mimo powerplay , kde je už Hudáková .Koľko gólov z hry táto 5Ka dala ? Ako rozbiť trio (Kapcová 59gólov minulú sezónu 2 miesto , teraz 11 gólov 22.miesto , Kotzurová , Hudáková , minulý rok MVP ) chápem z dôvodu vyrovnania kvality formácií , ale myslím si , že je to veľmi chybné rozhodnutie. Nemyslím si , že Ostrava tam nemá miesto Hudákovej(do druhej formácie) koho dať. Čo už , Ostrava si zrobila výhrou v TV duely rešpekt , o čo v Prahe deinitívne prišla .

Napsat komentář

*