Ivanti Tigers a FBC Ostrava odehrají šlágr tohoto kola. Foto: Ivanti Tigers
4. 1. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Ivanti Tigers míří do Ostravy, udělají Židenice další krok do play off?

 



Pět duelů má na programu nejvyšší ženská soutěž. Ten nejzajímavější by se mohl odehrát mezi domácím FBC Ostrava a Ivanti Tigers, které míří do ČPP Arény. Na domácí palubovce pak Židenice přivítají Jičín, přičemž bude zajímavé sledovat, zda-li se jim proti neoblíbenému soupeři podaří udělat další krok směrem do play off.

Víkendový program 15. kola Extraligy žen:

1.SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc
Sobota, 15.00, SC Dubina Ostrava
Jediný sobotní duel má jednoznačného favorita. Vítkovice se budou chtít naladit na pozitivní vlnu před Champions Cupem a udržet první místo, přičemž proti Olomouci by se měla od začátku projevovat jejich kvalita. O lecčems svědčí také výsledek prvního vzájemného utkání, které Vítkovice v Olomouci ovládly poměrem 20:0.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

K1 Florbal Židenice – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 15.00, MSH Vodova Brno
Židenice mají vstupní bránu do play off doširoka otevřenou a svou situaci mají aktuálně ve svých rukách. Nezaváhaly proti Olomouci a v případě výhry nad Jičínem mohou začít v Brně již pomalu slavit. Jičín ale pro Dračice oblíbeným soupeřem, sám navíc také potřebuje bodovat, především pak ve chvíli, kdy osmí Bulldogs mají velmi těžký los.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body

FBC ČPP OSTRAVA – Ivanti Tigers Jižní Město
Neděle, 15.00, ČPP Aréna Ostrava
Ostravské FBC může na domácí palubovce opět dokázat, že letos zvládá zápasy s těžkými soupeři. Se šestibodovou ztrátou na Vítkovice je jeho útok na první místo značně omezen, vítězstvím nad Ivanti Tigers si Ostrava případně pojistí třetí pozici. Na druhou stranu Pražanky jistě nepřijedou do Ostravy dát svou kůži lacino, takže také druhý nedělní duel může nabídnout zajímavou podívanou.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ostravy za 3 body

Crazy girls FBC Liberec – Panthers Praha
Neděle, 15.00, SH Dukla Liberec
Panthers se pomalu zvedají a při výhře a konstelaci ostatních výsledků se dokonce již po tomto kole mohou dostat na osmou příčku, zajišťující účast v play off. Pro Panthers je zápas s Libercem klíčový, nemohou dopustit, aby to byly právě ony, proti komu bude Liberec bodovat, chtějí-li v Praze pomýšlet na vyřazovací boje. O Liberci platí již několikrát řečené: zlepšuje se, přesto to zatím na ostatní týmy v nejvyšší soutěži nestačí.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Bulldogs Brno
Neděle, 17.00, SH Jižní Město
Brněnské Buldočky míří na půdu Chodova s vědomím, že sice mohou ztratit pozici v elitní osmičce, ale herně a výsledkově na Chodově mohou pouze překvapit, ta nejdůležitější část dlouhodobé části sezony totiž přijde po tomto utkání. U Chodova je pak situace zřejmá: bude vědět, jak hrály první Vítkovice s Olomoucí a podle toho se bude muset zařídit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Utkání mezi Tatranem Střešovice a FbŠ Bohemians se odehraje až ve čtvrtek 9. ledna od 20:30 hodin ve střešovické STODOLE.
Florbalistky Tatranu jdou výsledkově nahoru, Bohemians naopak trápí výkyvy formy. Právě těchto výkyvů by mohly svěřenkyně Michaely Marešové využít, potřebují ale podat zodpovědný a aktivní výkon. Pokud se jim do podaří, mohou se velmi výrazně přihlásit do bojů třeba i o čtvrté místo po základní části.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*