20. 4. 2011 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Dominik Hanic: To stříbro má nádech zlata

 



Druhým nejmladším kapitánem vítěze v historii florbalové extraligy mohl být Dominik Hanic. Ostravský lídr sám otevřel skóre posledního zápasu finále a ještě několik minut před koncem základní hrací doby doufal ve zlato. Jenže po skončení prodloužení musel jen smutně přihlížet korunovaci Střešovic.

Ostrava mohla být psychicky zlomená už ve 4. utkání, kdy nedokázala udržet nadějný tříbrankový náskok. Ale na dva dny starou prohru zapomněla a v úterý na Letné vedla dokonce o 5 gólů. Jenže scénář se opakoval…

„Ale určitě jsme si nemysleli, že je to hotové. Věděli jsme, že Tatran takhle hraje, že má lepší poslední třetinu. A zase to potvrdili, zase jim to tam napadalo,“ říká kapitán ostravského FBC. „Oni hrají pět minut a hážou to všechno na bránu. Málem celý zápas ji nemusejí trefit a pak jim tam napadá pět gólů za pět minut,“ přemýšlí Hanic. „Zkoušeli jsme timeout, ale ani to nepomohlo,“ vysvětluje.

Přesto mohou být hráči ostravského FBC po tažení celou sezonou na své vystoupení hrdí. „To stříbro má nádech zlata, pro nás je to velký úspěch, co jsme dokázali. Nevím, jestli je v historii tým, který hrál play down a rok nato ve finále takhle potrápil vítěze,“ dumá Hanic.

Ostravu sotvakdo před sezonou netipoval na finále a nakonec byla velmi blízko triumfu. Střešovice však byly opět proti. „Jsme zklamaní. Asi nám to časem dojde, ale stříbro je taky hezké. Tatran je prostě zkušený a my jsme mladí kluci. Snad někdy ještě přijde čas, kdy je budeme takhle porážet,“ doufá kapitán týmu s nejsympatičtějším herním projevem v letošní extralize.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Gratulace napsal:

    Gratuluju k 2 místu, ikdyž si myslím, že FBC mělo na víc. Ale to by museli pískat jiní rozhodčí. S vyjádřením pana Frankeho do Deníku se ztotožňuji. Od této sezóny jsem fanoušek FBC, protože na styl florbalu, který předvádí je radost pohledět. Jen tak dál a příští sezonu Tatranu už ani rozhodčí nepomůžou.

  • robert napsal:

    Přidávám se ke gratulaci. Myslím, že FBC je pro spoustu lidí MISTREM. Pan Franke to vystihl naprosto přesně. Jen by bylo třeba možná s tímto stavem něco dělat, protože ta 3.třetina nebyla o férovém sportu. Ano rozhodčí góly nedávali, ale to co pískali a nepískali, by položilo jakýkoliv tým. Nejdřív psychicky a pak i herně. To jsme všichni včera viděli v přímém přenosu. Pokud se toto nechá utichnout, tak si netroufám ani pomyslet, co se bude dít v dalších letech. Taky si myslím, že to bylo záměrné, aby Ostrava nejela na Evropský pohár do ML.Boleslavi.

  • medile napsal:

    Ano i stříbro může mít nádech zlata. Ale po zhlednutí medailí které dostávaji hráči po celosezonní dřině mají nádech braku z vitnamské tržnice. Mám pocit že těch 90 rozdaných medailí by mělo mýt nádech jiné kvality.

  • Maco napsal:

    Zdravím všechny….Musím říct, že ta medaile je fakt směšná. Hodím ji mezi těch ostatních 12, co mám doma…je nejošklivější ze všech, laciná a nezasloužená…ale když jsme ji přebírali, shodli jsme se na jedné věci…necítíme se poraženi…porazily nás marketingové zájmy a s těmi se na hřišti potýkat nedá.
    Hezký den a díky za podporu, které se nám dostává ze všech koutů Evorpy i od lidí, od kterých bychom to nečekali.
    J.Maceček

    • Matthew napsal:

      … tvrdá slova Maco

    • pražská ku*va napsal:

      Prohrali jste si to sami. Nikdo jinej. Ztratit 5 golovy vedeni, to chce opravdu kuraz se vymlouvat na rozhodci a marketingovy zajmy. Jediny kvuli cemu muzete fnukat je to „nevylouceni“ na Smidu, ale o najezdu nemuze bejt ani rec.

      • morální? napsal:

        Chtěl bych tě vidět jen z desetiny tak zaříznutého :), hrdinské řeči o fňukání druhých jsou super, devadesátiprocentní názor zcela odlišný od tvého ve všech diskuzích má ale asi trochu vyšší vypovídací hodnotu.

    • Florbal.cz napsal:

      Jak se s tim kluci ted vyrovnavaji??? I den pote mam na rozhodci spatne vzpominky a to jsem byl jen divak…

  • jak vypada? napsal:

    Nemohl by nekdo tu medaili vyfotit a dat obrazek na net? Opravdu by me zajimalo co za tu drinu hraci dostanou.

  • fňukání napsal:

    Brečet, když někdo ztratí během pár minut 5 gólové vedení, umí každej. Rozhodnčí ale góly nedávaj. Brečet nad vyloučením Danyho je směšný, bylo to naprosto evidentní. Možná by se FBC mělo zamyslet, proč vždycky ve třetí třetině stojej jak solný sloupy. Za to sotva můžou rozhodčí..

  • Day napsal:

    Letos mělo opravdu finále divnou pachuť. Doufám, že to Ostrava (nebo jakýkoli jiný tým:-) v příštím roce Tatranu vrátí.

Napsat komentář

*