20. 4. 2011 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Na zápas se podíváme, ale já budu ze začátku mhouřit oči, usmívá se Zich

 



Ve druhé polovině sezony to pro něj nebylo vůbec snadné. Musel plnohodnotně zastoupit místo žijící legendy Tomáše Kafky a už vůbec pro něj nebyl jednoduchý rozhodující finálový zápas. Po páté brance opustil své stanoviště. Po zápase ale bylo všechno pryč. Tvář Martina Zicha zářila jako medaile, která se mu leskla na hrudi.

Běžela 30. minuta, kdy se střešovická jednička poroučela z branky. „Neberu to dramaticky. Stojí mi za to opustit branku, když to kluci potřebují a když vím, že jim to pomůže. A právě tohle nás provázelo celým play off. Nejdříve jsme museli dostat dardu, abychom pak začali hrát,“ podotkl Martin Zich s úsměvem na rtech.

Ostrava i v pátém utkání branku Tatranu nešetřila. Od začátku tam padal jeden gól za druhým. „Příčiny se dají hledat už jen těžko. Určitě se na ten zápas podíváme. Já budu sice mhouřit oči u první třetiny, ale rozhodně si to užijeme.“

Martin Zich s mistrovským pohárem

Právě Zich musel od ledna čelit velkým výzvám, ale i nátlaku. „Nebylo to po odchodu Tomáše Kafky jednoduché. Tlak byl obrovský, to si asi nedovede nikdo představit. Letošní play off mě hodně změnilo. Kritiků byla spousta a já jsem na sebe pyšný, že se mi to podařilo zvládnout,“ ohlédnul se za posledním půlrokem úřadující šampion.

Ten už nyní bude mít jen samé příjemné starosti. „Loňské oslavy byly vydařené, ale ne tak velké jako ty předtím. Takže máme co dohánět. Bude to velký!“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • můžeš býjt hrdý napsal:

    Ať si kdo chce tochce říká , ty jsi ale ukázal všem golmanům že většina z nich má v pohodě na to chytat extraligu 🙂

  • Florbalbazar.cz napsal:

    Když můžou za Vítkovice chytat ty jejich dvě bambuly,tak pak už vážně každý

    • Sysel napsal:

      tak nevim kdo v sezóně vychytal jako jedinej dvě nuly, aha asi to byl Suchánek, tak mlč bambulo 😉

  • Matthew napsal:

    Myslím, že chyba není v gólmanech. Špatní gólmani jsou jen výmluva špatných hráčů.

  • Paní Pápová napsal:

    Nejakyho hrdinu bych z nej taky nedelal. Vzpomente, s jakou brankarskou dvojici vyhrali titul, kdyz byl Kafka v bohemce. Zich je dira.

  • robert napsal:

    Zichu !!!! Jestli ty jsi to zvládl, tak ti snad repre utekla administrativní chybou 🙂

  • wild napsal:

    zase z neho nedelejte uplne drevo… urcite to neni golman Kafkovych kvalit, ale rekl bych ze minimalne nadprumer extraligy urcite. A statistiky to tvrdi taky.

  • řiká napsal:

    Zich je poušťák…jak může někdo, kdo pustil góly z půlky takhle mektat..trošku víc pokory trupko!Ostravskej gólman tě strčil do kapsy..

  • Kiwi napsal:

    Strašně jednoduše se hodnotí výkon golmana…protože jeho výsledky jsou MOC vidět…Nikdy bych si jako trenér nedovolil rezolutně říci, že „golman to nezvládl“ (pokud by se nejednalo o opravdu „fatály“) . Každý, kdo někdy byl mezi „třemi magickými tyčemi“ ví, že jsou dny lepší, ale i horší…Takže Martine, „The Show Must Go On“…pusť to z hlavy a koukej dopředu…a říká Ti to „kolega“, který strávil v brance už přes 40 let…a pořád ještě chytá :-))))) A Ty na to máš….:-)))

Napsat komentář

*