21. 4. 2011 Superliga (38) KOMENTÁŘŮ

Ostrava hrála skvěle. Na titul může brzy dosáhnout, uznal Fridrich

 



Kapitán Tatranu Střešovice Milan Fridrich má velký podíl na tom, že to Pražané opět dotáhli do vítězného konce. Znojemský rodák ale svůj pohled neupnul jen na mistrovskou trofej. Před ostravským FBC smekl a sklonil se takovým způsobem, až mu lezly vlasy do očí.

„Je mi jich neskutečně líto. Ti kluci za sebou mají ohromný kus práce. Za mě můžu říct, že hráli férově, hráli florbal, nebyly v jejich hře žádné provokace. Bohužel pro ně, finále asi není až tak o zásluhách,“ začal Milan Fridrich, který finálového soupeře vnímá s velkým respektem.

A má proč. Vždyť Ostrava dostala jeho celek třikrát během pěti utkání téměř na lopatky. „Hráli parádně, to se musí nechat. Jejich útočný a hlavně účelný florbal slavil úspěch. Teď z toho hlavně nesmí být frustrovaní,“ doplnil střešovický kapitán a pokračoval.

„Doufám, že v Ostravě budou pokračovat s tím, co začali. Je to nesmírně mladý mančaft, který má obrovský potenciál. Pokud pojedou ve stejném tempu, na ty tituly mohou směle myslet v dalších letech. Klobouk dolů.“

Pro Milana Fridricha byla sezona úspěšná. Triumfoval v domácím Poháru i lize. Navíc s reprezentací získal bronzovou medaili na světovém šampionátu. Na druhé straně si ale letošní rok moc nevychutnal.

„Dal jsem si dva vrcholy. Tím jedním bylo mistrovství světa, tím druhým play off. Všechno vyšlo jak mělo, ale sezonu jsem si neužil. Spíše jsem se jí protrápil. Od září mě provázela různá zranění a nebylo to nic příjemného. Teď se těším na ty dva, tři měsíce volna, abych se dal pořádně do kupy.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • alois napsal:

    žádám redakci, aby zde taky něco napsali o těch sudích. je to téma, které všichní řeší a mně se zdá, že se mu záměrně vyhybáte 😉

    • ... napsal:

      Prober se, v žádným sportu ti sudí nedá rozhovor a většinou se o nich nepíše. Co by jako měli psát?

      • alois napsal:

        neříkám, že by měl dávát nějaký rozhovor, ovšem když byl v ženském florbale sporný nájezd, bylo tady o tom psáno několikrát 😉 chtěl bych slyšej objektivní názor redakce, toť vše.

        • BB napsal:

          Patrně ti uniklo,že „vážně poškozen“ neuznaným nájezdem byl pražský ženský tým ,proto se o tom psalo….

          • ... napsal:

            na tu Prahu už bych se vysral(nemyslím jen tebe, ale pořád si na to někdo stěžuje, to asi nebude ten pravej důvod:)

        • článek napsal:

          Článek o prvních 40 minutách je hotový , jen ten konec se tak nějak špatně popisuje aby se nešláplo do něčeho smradlavého . Tak asi zvolí taktiku ála pštros

        • ... napsal:

          jo, tak to je teda fakt:)…možná se tu něco objevit mohlo, i když nevím co by bylo obsahem článku…

    • Ultrasmom napsal:

      Díky Milanovi za skromný projev Mistra, ale na Bartošky by se opravdu mohla redakce „podívat z blízka“, to co předvedli se přece nemůže tolerovat jen tak beze slov.

  • go napsal:

    Všechny komentáře jsou od ostravských fanoušku plus par tech ktery to tatranu proste neprali. To je celý! Proč by mela redakce pro pár (200 fanoušku jednoho tímu) psát článek? Nechápu!

    • Ostrava napsal:

      Vážený nepodepsaný go, nechtěl jsem do toho vůbec zasahovat, ale v žádném případě se nejedná o 200 zamindrákovaných ostravských fanoušků. Chodí mi ohlasy z celé florbalové Evropy a dokonce i od některých Tatraňáků a činovníků ČFbU. Asi nemá smysl to teď zveřejňovat a dělat ostudu florbalu u neflorbalové veřejnosti, jen chci, aby v podobné situaci nebyl třeba příští rok Chodov, Vítky, nebo kdokoliv jiný. Možná měla Ostrava zaslouženě prohrát 3:1 na zápasy a byl klid. Kluci by získali zkušenosti a byli by nadšeni ze stříbra, když jim před sezónou nikdo nevěřil ani na play off. Ale druhá půlka třetí třetiny by se už pro dobro tohoto sportu prostě neměla opakovat.
      Aleš Poukar

      • Aleš napsal:

        Aleši, hlavu vzhůru.
        Vím, že jste motorem klubu a fanoušků FBC. Viděl jsem Vás na všech finále, jak jste fandil ze všech sil. Možná to cítíte jako křivdu, ale v prvé řadě si to kluci prohráli sami, ovlivnění ze strany rozhodčích tam bylo, ale to bych řekl, že až jako druhořadé. Jestli udržíte kádr, budete příští rok taky vysoko. Jsem fanoušek Vítkovic, ale FBC úspěch přeji. Hrajete pěkně a srdcem. Jen tak dál!
        PS: Chtělo by to vymyslet ještě nějaké další pokřiky při skandování. FBC / Remedikum / Pepino do toho už nepřekvapí :)).

      • PM napsal:

        To se nedivím, že ti chodí ohlasy z celé evropy, vést 10minut před koncem o 5fíků a ještě to pustit tak tomu se ještě dlouho bude smát celej florbalovej svět…
        P.S.
        a přestaňte už fňukat na ty rozhodčí po tom jak jste vlastní vinou v závěru darovali tatranu titul je to fakt trochu trapný.

      • Petr napsal:

        Máš pravdu, nejedná se o 200 zamindrákovaných otravských fanoušků.Bude jich minimálně 1000. Ohlasy z celé florbalové Evropy? 😀 O čem ? O tom kolapsu Ostravy? 😀 Co to je za blábol, že nemá smysl něco zveřejňovat? Máš nějaké důkazy? Tak je zveřejni a nevymlouvej se na to že nemá cenu dělat ostudu florbalu. Pokud nechtěj chachaři aby se opakovalo závěrečných 10 minut 3.třetiny ať si najmou sportovního psychologa, aby se příště pod tlakem nesesypali jako domeček z karet 😀

    • Re) Go napsal:

      Pravděpodobně se u „Go“ jedná o degenerativní a nezvratnou vypatlanost. Regionalni prislusnost k Praze k tomu pravděpodobně přispívá.

    • Precedens napsal:

      Tak to je krásné, že víc fanoušků jednoho týmu dokáže najít čas na florbalovou diskuzi, než jinde na cestu za svým týmem do haly. Na zápasy chodí delegát, navíc v tomto případně samotný pán Nejvyšší. Jeho zpětná vazba by měla být veřejná, jinak na to doplatí všechny týmy v republice, včetně posledních soutěží. Pokud si i ti Éčkaři, Déčkaři … vezmou z tohoto zápasu, že se vlastně nic nestalo, pak se zeptejte těch, co provozují lidovou zábavu, rozuměj fotbal, jak to vypadá. (…před zápasem v okresním přeboru: „Dejte dvojku a máte remízu, soupeř už ji dal, dáte víc a můžete vyhrát.“ ) Pak tedy nechápu, proč se rozčilují v posledních ligách nad výkony rozhodčích, kteří často plní jen povinnost klubu mít vyškolené rozhodčí.

      • Vesničák napsal:

        On ten pan delegát, v tomto případě pán Nejvyšší je totální trouba, kterej se umí maximálně tak culit do kamery a jinak nic. ´Pobírá si od unie pěkný prašulky za práci, která stojí za totální h…o. Potom se nemůžeme divit, že jsou na tom rozhodčí, jak jsou. Veškerá špíná začíná nahoře.

    • Misha.in napsal:

      Doporučuji obzvlášť tyto 2 situace:
      – čas 126:30 odpískaný faul, který nebyl
      – čas 139:10 neodpískaný faul, po kterém mělo následovat trestné střílení

      odkaz na záznam zápasu

  • Fridrich je borec a skutečný kapitan napsal:

    Pánové, dopředu říkám, že jsem fandil Ostravě, byť bydlím v Praze. Tatran jsem rád neměl, protože mi připadali moc namyšlení a já vždycky fandím těm slabším.
    Musím ale říct, že je to opravdu mimořádně vnitřně silný tým. Nebylo to jen o posledním finále, takto otočili několik zápasů vč. čtvrtfinále, semifinále a finále.
    Myslím, že hlavní zásluhu na tom má jejich kapitán. Je to vůdce jak má být. Bojovník, motivátor, který dokáže strhnout tým. Navíc je to opravdu férový hráč, který nedělá záludnosti. Dokáže ocenit soupeře a tenhle rozhovor to jen prokázal. Hold je vidět, že je z Moravy 🙂

  • Jirka Bareš napsal:

    „Před ostravským FBC smekl a sklonil se takovým způsobem, až mu lezly vlasy do očí. “ autor je asi humorista 🙂

  • Audit napsal:

    Tak ještě jednou tu o zázraku jménem Tatran a potom již stačí ta o Červené karkulce.

  • hehe napsal:

    fridrich je pohodar,trosku rozdil oproti garcarovi,ktery by si nektere projevy v zapasech mohl odpustit 🙂 ted jsou v ostrave dve mlade a hodne dobre tymy,tak verim,ze brzo budou hrat spolu finale a tatran uz nenechaji cuchnout

  • Michal Nový napsal:

    Milan Fridrich je férový hráč, to už se ovšem nedá říct o Garčarovi. Takové arogantní chování, jak předvedl v poslední zápase se jen tak nevidí. Nemá absolutně žádnou úctu k soupeři. Nebudu to tady zbytečně rozebírat. Milanovi to jedinému přeju. A co se týče článku, že tenhle titul byl nejcennější, tak to mají pravdu, byl hodně drahý, ikdyž to už ví jen p. Vaculík:-) Jinak by mě docela zajímal názor Petise (Pajera).

  • Petr napsal:

    překvapujou mě komentáře o uplácení bez jakéhokoliv důkazu…

    • Lojza napsal:

      A ty se divíš ? Hrálo se o to kdo si zahraje pohár mistrů a to relativně doma . Nejvíc mně na tom štve že 95 % lidí je z průběhu finále v rozčarování a media i vedení florbalu dělají mrtvého brouka . Ať se k tomu vyjádří , tahle celá sezóna byla tak trochu podivná

      • Honza napsal:

        Proboha jakejch 95% lidí??
        Co to tady plácáš za blbosti? Na zápase jsem byl, pak jsem se na zápas podíval i v televizi a musím říct, že se nijak nevymykal způsobu rozhodování českých rozhodčí v jiných zápasech( bohužel). Mluvit tady o nějakých úplatcích, nebo co naznačuješ, je úplně scestné. Zatemnění mozku tě samozřejmě omlouvá…chápu, že to bylo trauma.

  • Matthew napsal:

    Finále jak z partesu, sledoval jsem bez hlesu.
    První a druhý zápas, divácký to trapas.
    Celkem skoro sedm stovek,
    zbytek doma u pohovek.
    Však co se srát tak ráno do haly,
    zas tak na ten florbal nejsem zoufalý.
    K tomu i to nasazení, florbalová kvalita,
    líp snad hrajou v 6. lize, extraligová rarita.
    Další týden v Ostravě vše směřovalo k nápravě,
    i týmy se poučily, florbal se hrát naučily.
    První zápas Ostrava Tatran jasně přehrává,
    ve druhém též ve vedení, pak však přišlo střízlivění.
    Tatran nejen vyrovnal, pak také i otočil,
    vynutil si pátý zápas, silně s Ovou zacvičil.
    Pátý zápas na Letné, prej se jim tam hraje skvěle,
    sesypou se na „Pepino“ a nakopou je do …zadečku.
    Leč utkání nešlo podle plánu, Tatran obdržel tvrdou ránu,
    Když prohrával 0:5, bortil se s ním celý svět.
    Stav 3:8, deset minut do konce, to je velmi dlouhá doba,
    Objeví se sporný moment a s ním i velká zloba.
    Padesátá minuta, „tatraňák“ po hřišti utíká,
    Od Vojtíška za rameno – 2 minuty – podtrženo, sečteno.
    Tatran ihned do 6 se snahou odvrátit to neštěstí.
    Střela – gól – a euforie, naděje tu stále žije,
    Vyloučení Daniše se na psychice též podepíše.
    „Další branka – to je v prdeli,
    proč jsme nevyhráli už v neděli?“
    Šmída sejmut v útoku, podle sudích v rámci,
    Každý ostravák v tu chvíli zařval:
    „Kam čuměli ti vypatlanci„
    Poté Praha měla tlak opravdu masivní
    a Ostrava náladu na lavičce depresivní,
    když zkazili snad vše na co sáhli
    a přestali hrát a hodně se stáhli.
    A v nastevní tomu bylo co dokončil Garčar to zlaté dílo.

    Deset minut dělilo Ostravu od historického titulu
    avšak nic z toho nenastalo bo měli slušnou smůlu.
    Místo toho aby se jim splnil sen,
    zkazil se jim rázem celý den.
    Co jim bylo platno, že se na sudí spustila vlna kritiky:
    „Skončili jsme druzí … a teď se ještě srát domů přes půl republiky“.

  • Dave napsal:

    Kdyz si tym kterej 2x v zapase vede o 5 golu neumi pohlidat naskok…tak nemuze myslet na titul ! ! !….Ok nejaky sporny momenty tam v zaveru zapasu opravdu byli….ale chapal bych to kdyby piskli treba 3 najezdy nebo tak…ale sorry….kdyz tatran hraje 10 minut bez golmana a FBC neni schopny dat za 10 minut gol do prazdny brany tak to je smutny ! ! ! Ale asi by tatran mel vratit pohar…aspon aby tady furt nekdo nebrecel….!!!

  • FBC Ostrava vs.Tatran napsal:

    Na úvod musím poblahopřát k titulu Tatranu,ikdyž mi to moc radost nedělá..ale vítěz je vítěz. Sledoval jsem celý zápas a podle mě byla ostrava na hřišti jednoznačně lepším týmem. Ty dva šašci ve žlutém to tatranu dosti ulehčili..viz.vyloučení a následující přesilovky. Sport je sport a tatran to zase dokázal otočit a to jim nikdo nevezme.Já osobně smekám před klukama z FBC..vydržet v tomhle tempu i příští sezónu,tak se ostatní týmy mají čeho bát. Jenom doufám,že Skácel zůstane v Ostravě,protože to co spolu s Curneym předváděli na hřišti je nádhera!!!držím palce do další sezóny..

  • Kiwi napsal:

    jj Curney to je (nebo v této serii byl „klasa“…fakt mu to opavdu v této serii „lepilo“ a byl Pan hráč…o tom fakt žádná…. Na druhou stranu ani jeden z golmanů Tatranu nebyl moc „King“( ale to se holt prostě stává, to se nedá dost dobře „ovlivnit“) …Tím nic proti Zichovi, jen to prostě nebylo v tu chvíli „TO ONO“.. ale to přijde s věkem a zejména se zkušenostmi, o to strach opravdu nemám…Martin je dobrej a BUDE dobrej, vzpomeňte si jednou na mě… :-))))

    • Kiwi napsal:

      Snad možná trošku zapracovat na „psychické odolnosti“.. snad jedině tam bych viděl trošku „slabší místo“…jinak JÁ nemám výhrady..A to že dostane tzv. „gól z půlky“? To je spíš vizitka hráčů v poli…možná jsem hnusnej, ale je to tak… kdo jste si to NIKDY nezkusili ¨v brance, tak NIKDY nepochopíte, co to je za trauma, když se vám obránce „skrčí“ a nechá proletět střelu až k vám….

Napsat komentář

*