2. 5. 2011 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Mladá Boleslav posiluje na brankovišti. Přijde Jan Pipek

 



Do Mladé Boleslavi míří první velká posila. Konkurenci Jakubu Korábovi na brankářském postu by měl dělat bývalý gólman Pardubic Jan Pipek, který v poslední sezoně působil v dánském Vanlose.

Rodák z České Lípy se tak po několika letech vrátí do skoro domácího prostředí. Z Pardubic odešel na rok do Dánska, zpátky však namísto na východ Čech míří do ambiciózního celku, který také v říjnu absolvuje prestižní Champions Cup.

Po několika letech také v Mladé Boleslavi zřejmě může nastat situace, kdy jasnou jedničkou nebude Jakub Koráb. Pipek byl totiž při předchozích angažmá také zvyklý být na brankovišti mužem číslo 1.

Pipek přišel do Pardubic v sezoně 2005-06 a strávil tam pět sezon a byl tradiční oporou. V roce 2007 dokonce pomohl týmu vyhrát i B kategorii letního Czech Openu a byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

Jan Pipek

A i když Pardubice původně s návratem opory počítaly, nakonec budou hledat jiné řešení obsazení gólmanské jedničky. „Je to tak, Honza Pipek by u nás příští sezonu neměl chytat. Víme to už několik měsíců a bereme to jako realitu,“ sdělil trenér Východočechů Miroslav Janovský.

„Z toho, že se kluci s Pardubicemi zachránili, mám ohromnou radost. Musím přiznat, že jsem jim před play down, jako většina, příliš nevěřil. Zvládli to nakonec skvěle. To, že se do Pardubic nevrátím, mě mrzí především z lidského hlediska. Měli jsme tam skvělou partu. Přátelé zůstáváme ale i nadále. Vzpomínat budu pochopitelně jen v dobrém. Pardubice mi daly šanci chytat pravidelně extraligu. Za to jim budu vždy vděčný,“ říká gólman.

Zájem Mladé Boleslavi ho překvapil, ale nabídku ze středočeského týmu přijal rád.
„Po tom co jsem odešel na sezonu do Dánska, myslel jsem, že sejdu z očí a budu mít třeba problém prosadit se i do kádru v Pardubicích. O to víc jsem překvapený. Těším se, pokusím se udělat vše co je v mých silách, abych se v týmu prosadil. Chci být dobře připraven. Start bude těžký, dva vrcholy přijdou už na začátku sezony. Po Czech Open bude hlavně Pohár mistrů. A další pak pochopitelně poprat se o finálovou účast v extralize,“ je si vědom očekávání v novém působišti Jan Pipek.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*