5. 7. 2012 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Bohemians mění trenéra, obranu vyztuží Vavrečková s Burdovou

 



Po třech letech budou mít Bohemians nového hlavního trenéra. Jakuba Doubravu nahradí jeho dosavadní asistent Michal Jedlička, který má v týmu vedle dvou navrátivších se gólmanek také dvě zajímavé nové tváře do obrany.

Doubrava získal během tří let se zelenobílými barvami třikrát stříbro, na titul nedosáhl. Nyní tuhle výzvu přenechává jiným. „Jednak roli sehrály časové důvody kvůli práci, jednak jsme se s vedením shodli, že je třeba dát týmu nový impulz, přinést nové věci,“ vysvětluje důvod svého odchodu.

V klubu ale zůstává, po Zuzaně Jelínkové převzal post generálního sekretáře FbŠ. V realizačním týmu bude vedle Jedličky, který se v dubnu coby asistent podílel na zisku stříbrných medailí z akademického MS v Praze, i nadále Michal Matoušek.

Mezitím se v Bohemians daly věci do pohybu. Ze zahraničí se vrátily brankářky Jana Christianová a Daniela Kreisingerová, spolu s nimi je v klubu i třetí reprezentační gólmanka Kristýna Horňáková. Nyní je na trenérech, aby z tohoto tria vybrali dvojici, která provede FbŠ příští sezonou.

V obranné části týmu se vlastně jen vyměnily hráčky. S florbalem skončily ze zdravotních důvodů brankářky Veronika Skopková a Sofie Francová, kariéru uzavřely obránkyně Olga Šimáčková a Jarmila Karnecká. Místo nich přicházejí spoluhráčky z bronzového týmu z MS juniorek 2010 Karin Vavrečková a Barbora Burdová. U první se mluvilo také o Chodovu, ale ostravská kapitánka nakonec zvolila tým pražského rivala. Burdová pak dokonce přestupuje od toho největšího, v Herbadentu ovšem čekala na větší šanci marně.

Vedle nich tým posílily Tereza Chvátalová z Děkanky a také nadějná juniorka Kristýna Jarešová z Hradce Králové, kterou ještě doporučil Doubrava. „Vyhlédli jsme si ji na play off juniorek,“ říká na adresu nejproduktivnější hráčky Hradce, která v play off zařídila všechny 4 góly svého týmu do sítě pozdějších vítězek z Liberce.

A posilám ještě nemusí být konec. Bohemians údajně mají zájem i o další členku bronzových juniorek z Olomouce Anetu Šmídovou a také o talentovanou Evu Krauskopfovou z týmu vítězek jedné z divizí 2. ligy Slávie Ústí nad Labem.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*