20. 5. 2011 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Exhibiční zápas v České Lípě skončil za účasti Dominátora nerozhodně 6:6

 



Do České Lípy se opět vrátila redakce České televize. Zatímco v devadesátých letech ale její členové hráli proti domácímu výběru hokej, tentokrát se konal exhibiční zápas ve florbalu. Jak už to v zápasech podobného typu bývá, obě mužstva se rozešla smírně 6:6.

Ani v tomto případě nebyla o zajímavá jména nouze. V dresu ČT se představil i slavný brankář Dominik Hašek, který si tak na chvíli odpočinul od hokejových starostí spojených s nejasnostmi okolo jeho dalšího angažmá.

Dominátor ale dorazil do místa utkání s drobným zpožděním. „Vůbec nic se nestalo. Dcera měla zpěv a musel jsem ji odvézt na druhou stranu Prahy, protože měla zkoušky. Ať jsem dělal, co jsem dělal, v Praze bylo rozsekáno, takže to nebyla moje vina,“ zdůvodnil svůj pozdní příchod na palubovku.

Hostitelský tým florbalového reprezentanta Štěpána Slaného v zápase ani jednou nevedl, přesto nakonec dokázal zápas v závěru alespoň vyrovnat. Dominik Hašek se v zápase sice střelecky neprosadil, společně s rodinou Zárubů (vedle otce Roberta nastoupil ještě syn Viktor) ale vytvořil velmi nebezpečnou formaci. „Já jsem si v životě zachytal dost, takže kamkoliv přijedu na fotbálek nebo na nějakou exhibici s hokejkou, stavím se do útoku, nebo do obrany,“ vysvětlil Hašek, proč se odmítl postavit mezi tři tyče.

Zdeněk Skružný a Dominik Hašek


Myšlenka pozvat olympijského vítěze z Nagana se ukázala být tím správným lákadlem pro diváky. Těch se v hledišti sešlo kolem tří set a společně vytvořili oběma týmům velmi příznivou atmosféru. „Byl jsem osloven šéfem ČT4 panem Ponikelským a Robertem Zárubou. Když jsem viděl, že ty lidi tady budou, rád jsem je podpořil,“ uvedl Hašek po zápase.

Radek Barkman


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*