14. 8. 2012 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Nemáme zásadní odchody, těší Chodov. Přivedl si Lustigovou, trenérský štáb posílí Lačňáková

 



Chodov loni čile posiloval a v sezoně se od něj hodně čekalo. Předpoklady ale naplnil až ve druhé polovině ročníku, když porazil všechny elitní týmy, včetně Herbadentu. Na úspěšnou druhou část sezony bude chtít určitě navázat a bude k tomu mít předpoklady: tým totiž udržel téměř pohromadě, navíc získal například Lucii Lustigovou z ostravského FBC.

V tradičním extraligovém klubu jsou rádi, že udrželi kostru týmu. „Nakonec jsme nemuseli řešit nic zásadního, ačkoliv nějaké změny jsou, ale to k florbalovému kolotoči asi už standardně patří,“ říká kouč Ondřej Neuman.

Trenér Chodova k sobě bude mít novou posilu: z brankoviště na lavičku se totiž přesouvá Lenka Lačňáková. „Lence patří obrovský dík za výkony i za práci pro tým a jsme moc rádi, že bude i nadále jeho součástí,“ usmívá se Neuman.

Vedle už dříve avizované Kristýny Bachmaierové tým s největší pravděpodobností opustí také Jana Lacková, která se připravuje s Libercem, a také Tereza Slavíková, jež se vrací domů do Jihlavy. „Janin transfer je v jednání, Terezin je už potvrzen,“ upřesňuje chodovský trenér. „U Bachy zase věříme, že se jí dříve, či později chuť do florbalu vrátí,“ dodává.

Poměrně jasná byla také politika při doplnění kádru. „Primárně jsme sáhli do vlastní líhně a do přípravy jsme zapojili několik juniorek,“ říká Neuman. „Některé z nich potvrdily dlouhodobý růst výkonnosti a o své místo v kádru se stále víc hlásí,“ pochvaluje si a jmenuje třeba Kristýnu Vaníčkovou, Ester Brunclíkovou či Gabrielu Tožičkovou. Stabilně se už v kádru drží Kateřina Bělochová.

Klub ale hlásí i příchody zvenčí. V této chvíli je jasné, že na Chodov zamíří Lucie Lustigová z Remedica Ostrava, slovenská juniorská reprezentantka Nina Kodhajová z Dragons Bratislava a formou hostování také Lada Janošťáková, která přichází z budějovických Štírek.

Nové tváře si Neuman zatím pochvaluje. „Všechny holky se s námi připravují, do týmu dobře zapadly a jsme přesvědčeni o tom, že pro nás budou přínosem. Zároveň i pro ně se jedná o novou výzvu a jejich přístup tomu odpovídá,“ pozoruje chodovský lodivod.

Do začátku ostré sezony zbývá ještě měsíc a Ondřej Neuman nevylučuje, že ještě k nějakým změnám dojde. V tuto chvíli ale musí případné posily přesvědčit o svém případném přínosu pro tým, záleží také na tom, jestli se povede hráčkám zařídit práce a studium.

Nezapomíná se ani na trenérské vedení. „V rámci koncepční práce se snažíme také dobře rozložit trenérské síly mezi všechna družstva ženské složky tak, abychom byli do sezony kvalitně připraveni a zajištěni,“ říká Ondřej Neuman.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*