14. 8. 2012 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Další import: ELITE zkouší nové hráčky, včetně Rusky Ziminy

 



ELITE Praha nebude hrát elitní kategorii Czech Open, a to mu umožňuje nastoupit s florbalistkami, které zatím nemají dokončen transfer a nejsou tak kmenovými hráčkami klubu, za který nastupují. Právě takto za ELITE zasáhne do hry čtveřice hráček, včetně slovenské reprezentantky Jany Kapinové a Čechům dobře známé Rusky Marie Ziminy.

Obě legionářky jsou velice zkušenými hráčkami, zahrály si na minulém mistrovství světa, Kapinová pak Slovensko na vrcholné florbalové akci žen reprezentovala už v roce 2007, o rok dříve byla také na MS juniorek.

Vedle této zahraniční dvojky láká ELITE také duo z Děkanky Praha Lýdii Barákovou a Anetu Novákovou. „U těchto hráček máme podepsané přestupní papíry, chybějí jen podpisy jejich domovských klubů, o těch v této chvíli jednáme,“ informuje o stavu jednání prezident ELITE Stanislav Richter.

Maria Zimina už měla loni nakročeno do Liberce, v testu na Czech Open uspěla, ale nakonec zůstala v Rusku. Také nyní se její transfer komplikuje, v Rusku totiž v tuto chvíli neexistuje domácí federace, což činí její přesun klasickým způsobem fakticky nemožným. Neexistuje totiž někdo, kdo by transfer za Rusko podepsal. „U Marie je situace taková, že mezinárodní přestup je za českou stranu podepsán a ve Švýcarsku se nyní řeší, co se bude dít dál,“ přibližuje Richter.

Nicméně Mezinárodní florbalová federace je v této problematice činná, vždyť Rusko je v tuto chvíli florbalově izolovanou zemí. „Je možnost, že přijde jako úplně volná hráčka, někdo z bývalé federace to třeba může podepsat a uzná se to, nevíme. Těch možností je víc,“ uzavírá prezident ELITE.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*