18. 8. 2012 Extraliga žen (7) KOMENTÁŘŮ

Herbadent je ve finále, aktivní Dietlikon vyškolil z efektivity

 



Druhé semifinále, potažmo jeho skóre, vypadá jednoznačně, avšak kdo zápas viděl, ví, že výsledek příliš neodpovídá dění na hřišti a rozdílu mezi Dietlikonem a Herbadentem. Švýcarský celek totiž české mistryně držel poměrně jasně na uzdě, avšak Herbadent jej vyškolil z efektivity.

Obraz hry byl konstantní: Dietlikon nastěhovaný na půli Herbadentu, snažící se kombinovat a najít si skulinku, kterak by překonal obětavou hru pražského celku. Bohužel pro něj a naštěstí pro Herbadent ale Češky ukázaly, v čem dnes byla jejich síla.

Z minima totiž dokázaly vytěžit maximum a udělily soupeřkám lekci z produktivity. Hrou na hranici sebeobětování se vždy za čas dostaly do šancí a ty lze často nazvat gólovými, protože se víckrát jednalo o samostatné úniky na branku. V rezultátu tak jel Herbadent dva nájezdy, přičemž ten první Denisa Billá proměnila.

Dietlikon se ke gólu dostal až za rozhodnutého stavu 0:5, na konečném výsledku už nic nezměnila ani přerušovaná powerplay.

Trenérka Alena Slováková měla radost. „Rozhodl fakt, že naše hráčky mnohem víc chtěly, od začátku do konce dřely a poctivě bránily. Do utkání jsme šly s tím, že budeme hrát zataženě, protože při hře na dvě lajny to se soupeřem, jako je Dietlikon, ani jinak nejde,“ zhodnotila utkání.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*