27. 5. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Salming Floorball Games v České Lípě startují

 



Floorball Salming Games v České Lípě startuje už v pátek zápasy v základních skupinách. Zřejmě největší český turnaj v trojkovém florbalu slaví už své čtvrté narozeniny a přivítá tentokrát 43 mužských týmů a devět ženských formací.
Pozvánku do České Lípy opět přijali i zkušení extraligoví florbalisté. Nechybí jména z Mladé Boleslavi, Liberce, ale svůj tým přiveze znovu i Martin Richter, který se Střešovicemi letos slavil mistrovský titul. „Moc se mi líbila hlavní hala a atmosféra v ní. A hlavně styl 3+1, což si člověk moc často nezahraje,“ říká Richter k turnaji, který hostí českolipský zimák a mezi hokejovými mantinely jsou postavená dvě hřiště.

„V turnajích 3+1 vždycky záleží nejvíc na gólmanovi, takže věřím, že s dobrým gólmanem klidně můžeme vyhrát,“ říká daší z tradičních návštěvníků Michal Vrtiška, který se Spartou letos sestoupil z extraligy.

Specialitou turnaje jsou klání v jednotlivých florbalových dovednostech – v tvrdosti střelby a nejrychlejším výhozu gólmana. Soutěže proběhnou v průběhu pátku a soboty, poté budou sestaveny žebříčky nejlepších, kteří budou mít možnost svoje výsledky ještě ve finálovém kole v neděli vylepšit.

Tvrdost střelby letos poprvé proběhne pod záštitou ČFbU a vítězové v mužské a ženské kategorii se tak budou moci pyšnit titulem mistrů České republiky.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*