6. 6. 2011 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Další liberecký export: Do Mladé Boleslavi míří čtyři hráči

 



Mladá Boleslav se pátek dohodla na příchodu čtyř nových posil. Z konkurenčního Liberce míří do města automobilů obránce Marek Štěpánek, gólman Ivan Ponomarev a útočníci Pavel Hůza a Štěpán Matěcha. I když se mezi těmito kluby v minulosti často přestupovalo, jedná se zřejmě největší hráčskou transakci v historii extraligy.

O Marka Štěpánka měla Mladá Boleslav zájem dlouhodobě a jednání směřovala k přestupu už několik sezon. Pro Středočechy byl člen širšího kádru reprezentace hlavním bodem zájmu. Nakonec ale se Štěpánkem odchází do města automobilů i další tři hráči. O místo v sestavě ambiciózního týmu budou bojovat i Pavel Hůza, Ivan Ponomarev a Štěpán Matěcha.

„To, že jsme se s Libercem dohodli na příchodu těchto hráčů, nás těší. Velké plus vidím hlavně v tom, že všichni o působení u nás hodně stáli. Zvýšili jsme tak konkurenci v týmu. Všichni hráči k nám jdou na přestup,“ říká sportovní manažer extraligového Billy Boy Mladá Boleslav Tomáš Pacák. Liberecká strana sice jednání potvrdila, k odchodu svých čtyř svých se ale ještě vedení klubu vyjadřovat nechtělo. „Jsme sice předběžně dohodnutí, papírově ale ještě není vše dotažené,“ řekl prezident klubu František Příhoda.

Marek Štěpánek byl několik let tradiční oporou Liberce a nepostradatelnou osobností první formace. I přes subtilní postavu platí za jednoho z nejtvrdších beků ligy a jeho velkou předností je střela.

Ivan Ponomarev byl v minulosti gólmanskou jedničkou, poslední sezonu však i kvůli potížím se zády přenechal post na brankovišti Lukáši Bauerovi. Loni nastoupil jen do jednoho zápasu, byl asistentem u týmu žen.

Pavel Hůza hrál v minulosti extraligu kromě Liberce i na Chodově. Univerzální forvard se pohyboval na rozhraní první a druhé formace.

Štěpán Matěcha je liberecký objev, který doslal velký prostor v posledním soutěžním ročníku. Trenér Skružný dal šikovnému křidlu šanci a dvacetiletý forvard patřil do základní sestavy téměř celou sezonu. Ve své druhé extraligové sezoně dal osm gólů.

V minulosti přišli z Liberce do Mladé Boleslavi už Štěpán Slaný nebo Štěpán Motejzík. Loni byl hlavní novou akvizicí Radim Křenek.

Mladá Boleslav podle informaci florbal.cz usiluje ještě o získání Jana Louvara z Kladna. Ve městě automobilů se také nadále řeší otázka doplnění realizačního týmu. Ke stávajícímu trenérovi Jiřímu Stožickému by se měl připojit ještě jeden kouč.

Vizitky nových mladoboleslavských posil.

Marek Štěpánek, obránce, 23 let
2010-11 25 záp. 9+7 16 kb. 8 tm
celkem 134 záp. 53+25 78 kb.

Pavel Hůza, útočník, 23 let
2010-11 25 záp. 7+10 17 kb. 12 tm
celkem 132 záp. 43+16 59 kb.

Ivan Ponomarev (Rusko), gólman, 27 let
2010-11 1 záp. 5,00 g/z
celkem 53 záp.

Štěpán Matěcha, útočník, 20 let
2010-11 23 záp. 8+0 8 kb. 4 tm
celkem 31 záp. 8+2 10 kb.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • bedlák napsal:

    co z toho bude mět liberec se asi ještě neví, že?

  • kecal napsal:

    liberec spadne v další sezoně

  • Dyč napsal:

    Dyč je dobrej!

  • divak napsal:

    konečně bude mit Bolka jineho golmana nez tu díííííííru Korába

  • Tom napsal:

    Hm tak už i FBC se vydalo cestou kopyta Kárla ze Slovanu,který rozprodává tým.

    • Slunce napsal:

      čoeče, co to meleš, když o tom nic nevíš? Jinak bys nemohl srovnávat fotbalový business s florbalovým světem, kde sice hráči mají také smlouvy a za přestupy se nějaké částky platí, ale o přestupu ve florbale v první řadě rozhoduje to, že hráč někam chce jít a následně se domluví vyrovnání. Pokud vím, tak tak tady nikdo nikoho neprodává…
      Mára, Hůzič, Štěpán a Ivánek prostě chtěli z Lbc odejít z jejich pohledu za lepším, tak jdou. Ano Liberec může hrát hru „nepustím tě“, ale čím si asi tak pomůžou v podmínkách víceméně amatérského sportu? Už jsi se někdy zamyslel, než něco vyhrkneš?

  • straky napsal:

    plzeň si neber do huby mamrde

  • Tomm napsal:

    To by mě zajímalo co jim ta Bolka slibuje?:D Že tam všichni choděj,asi nový škodovky:D A nebo ,že by něco jiného od hlavního sponzora:D
    Né, samozřejmě přeji ať se klukům daří;)

Napsat komentář

*