9. 6. 2011 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Tatran testuje Vrtišku. A přijde další Seveřan

 



Mistrovský Tatran už zahájil letní přípravu a na obhajobu titulu se připravuje téměř totožný tým, který loni získal zlato. Posilovat ale Střešovice chtějí. Na testech je Michal Vrtiška a před novou sezonou by se měl k týmu připojit další Seveřan.

Pražská Sparta si po sestupu do druhé ligy hodně slibovala od toho, že jedním z lídrů týmu by mohl být zkušený Michal Vrtiška. Jenže ostřílený centr se rozhodl zkusit štěstí v předsezónním období v kádru Střešovic. „Ano, je to pravda. Michal Vrtiška je u nás na testech. Řešíme, zda by byl vhodnou posilou,“ říká sportovní manažer Tatranu Petr Harapát.

Vrtiška už se sparťanským vedením o odchodu jednal. „Rozhodnout by se měl do konce týdne. V našem týmu měl samozřejmě na to, aby byl lídrem a vytvořil kolem sebe tým. Ale bránit mu nemůžeme a my vždycky budeme preferovat v našem klubu hráče, kteří zde chtějí hrát. Na druhou stranu, když k nám přicházel z Future, nebyl to zrovna levný nákup,“ říká sportovní ředitel Sparty Václav Culka mladší.

Pokud se o dalším angažmá Michala Vrtišky bude rozhodovat v následujících týdnech, téměř jistě je ve Střešovicích dohodnuto působení dalšího zahraničního hráče. „Na začátku září se k nám připojí finský florbalista, který bude zapojen do programu Erasmus. Jedná se o hráče, který v uplynulé sezoně působil v nejvyšší soutěži,“ prozradil Petr Harapát.

Ve Střešovicích tak zřejmě v následující sezoně budou působit hned tři Seveřané. V týmu zůstává tradiční opora Johan von der Pahlen a zřejmě i Fin Jaakko Hokkanen.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*