28. 7. 2011 Superliga (17) KOMENTÁŘŮ

Zdeněk Žák: Jako mediální hvězda si rozhodně nepřipadám

 



/ROZHOVOR/ Zdeněk Žák se definitivně vrátil do VÍTKOVIC! Opustil tak loňský stříbrný tým Remedica a se svým mateřským klubem už polyká tvrdé tréninkové dávky. „Snad neudělám ostudu číslu sedm,“ usmál se Zdeněk Žák.

Zdeňku, v posledních týdnech jste byl středem pozornosti. Rval se o vás druhý a třetí tým loňského ročníku extraligy. Jaké to bylo?
Pro mě to byla určitě příjemná a zajímavá zkušenost. Jsou to přeci jen dva kvalitní týmy plné reprezentantů.

Co všechno jste zvažoval při svém rozhodování?
Zvažoval jsem hodně faktorů, ale nejdůležitější pro mě bylo co nejvíce hrát a být prospěšný pro tým.

Co vůbec zapříčinilo to, že jste se nakonec rozhodl vrátit do Vítkovic?
Za A-tým jsem vždycky chtěl hrát a byl to můj sen. Teď je tady ta největší příležitost si ho splnit! Navíc je to můj mateřský klub a přivedl mě k vrcholovému florbalu.

Jak zatím probíhá příprava s rytířem Vítkem?
Nedávno jsem se připojil k týmu a zatím mám z přípravy perfektní pocity. Nechával jsem si čas na rozmyšlenou, protože to bylo moje nejtěžší rozhodnutí v kariéře.

Kdy došlo nebo dojde k podpisu smlouvy?
Prozatím jsme s klubem ladili detaily a k podpisu dojde během pár dní.

Přeci jen jste byl pro FBC klíčovým hráčem. Jak na váš odchod reagovali?
Je to velice čerstvá zpráva. Věřím, že to většina pochopí a vím, že nelze uspokojit všechny. Chtěl bych poděkovat celému týmu Remedica, respektive trenéru Smetákovi za důvěru a příležitost, kterou mi dal. Jsem mu velice zavázán. Je to správný chlap na správném místě.

Co očekáváte od nadcházející sezony?
Hlavně si přeji být zdravý a prospěšný pro tým. Nekladu si malé cíle, takže titul je samozřejmostí. Doufám, že se neztratím ani v sestavě Vítkovic a předvedu přinejmenším stejné výkony jako loni.

Z Vítkovic odchází Milan Tomašík. Nemrzí vás, že si s ním takříkajíc nepinknete?
Určitě ano, rád bych si s ním zahrál. S Milanem v sestavě rostou ambice každému týmu. Snad neudělám ostudu jeho číslu 7. Přeji mu hodně štěstí v Dalenu.

Poslední týdny pro vás byly hektické a stal jste se terčem médií…
Jako mediální hvězda si rozhodně nepřipadám. Jsem velice rád, že jsem se dostal do povědomí florbalové veřejnosti a poznal spoustu nových skvělých přátel.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • FlorbalBazar.cz napsal:

    Myslím,že je to zbytečně velký povyk. Minulá sezona se mu vydařila, přesto bych byl překvapený, kdyby své výkony zopakoval a mluvit o Zdenssonovi jako náhradě za Tomašíka,to určitě nejde skoro o žádném extraligovém hráči

  • honza napsal:

    Škoda, bude mi v Remedicu chybět.

  • . napsal:

    A tak určitě 🙂

  • Dejv napsal:

    Hodně štěstí Kameni :D…

  • Kája napsal:

    zdeňěčku ty jsi ale ocas prvního ražení…hraješ si na hvězdičku…si myslíš že se z Tebe asi všichni po….!

  • napsal:

    Zdravim pana káju, za první mi neříkej zdeněčku, já ti taky neříkam cucáku..a za druhé mam to u pr.dele co si o me myslis, kdyz me neznas. Ale podle komentu jsi ty urcite vyhral florbalovou ligu mistru..ZŽ

  • lol napsal:

    Kdo se to zas okate vydava za Zaka a proc mu odpovidate?

    Zak prece nemuze byt takovej vul aby psal do diskuze

  • Kája napsal:

    Vydařila se ti jedna sezona, přeju ti to, přál jsem ti to, byl jsi nejvíc nadupaný hrač….ale ty si myslíš že budeš někoho ve Vitkách nahrazovat?vzpamatuj se prosimtě…Jsi moc na hrušce kamaráde…

    • jaaj napsal:

      Kdyz neumite cist,tak to nekomentujte. nikdo nerika, ze ma nekoho nahrazovat, jen bude mit pravdepodobne Tomasikovu sedmicku. To, ze se v clanku pise soucasne o Tomasikovi neznamena, ze ho ma Zdenda nahradit.
      A ja mu preju, aby ho nahradil,má na to !!!

Napsat komentář

*