3. 3. 2011 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

GC povede do finále Švýcarského poháru český kapitán

 



Hlavní událostí florbalové Evropy bude o následujícím víkendu dlouho očekávané finále Švýcarského poháru. Již tradiční březnový svátek hostí v sobotu Bern a český florbal bude mít ve hře opět svá želízka. Mužské finále si zahraje kapitán Grasshopper Curych Aleš Jakůbek, mezi ženami bude hájit branku Rychenbergu Jana Christianová.

V ostře sledovaném finále mužů povede do boje tým GC jako kapitán český obránce Aleš Jakůbek. „Pro nás je celý týden ve znamení poháru. Semifinálovou ligovou sérii s Malans budeme mít v hlavách až od neděle,“ říká český florbalista a naznačuje výjimečnost celé akce.

„Vyprodáno je už skoro tři týdny. Kapacita haly i s přistavěnými tribunami bude něco ke 3500 diváků. Přesné číslo nevím, ale jak znám charakter tribun, bude to pěkný kotel,“ těší se na klání Aleš Jakůbek.

A i když vlastní dvě medaile z mistrovství světa a několik českých mistrovských titulů, řadí tento zápas k vrcholům své florbalové kariéry. „Důležitost zápasu asi nejde srovnávat s mistrovstvím světa. Ale určitě to jde přirovnat k pátému finále ligy, kdy jde o všechno.“

Finálovým soupeřem GC bude mistrovský Wiler Ersigen. „Motivaci máme obrovskou a pod tlakem určitě nejsme. Řekl bych, že šance jsou naprosto vyrovnané. V tom zápase nebude žádný favorit. A my druzí být rozhodně nechceme,“ říká český kapitán Curychu.

Švýcarský pohár vyhrál loni s Tigers Langnau Aleš Zálesný

Jakůbek se tak přiřadí k dalším českým florbalistům, kteří si zahráli finále Švýcarského poháru. Radoval se ale jen Aleš Zálesný. „Pokud vím, finále vyhrál jen Aljoša, a ten snad i víckrát. Hrál ho i Tomáš Sladký za Wiler a WaSa a taky zhruba před pěti lety Radim Cepek. Ale nevyhráli.“

Pro Grasshopper Curych je finálová účast vůbec první v historii klubu. Letos „Kobylky“ poprvé přeskočily čtvrtfinále.

Program sobotního florbalového dne v Bernu už dopoledne zahájí finále tzv. „Ligového poháru“ mužů i žen v malém florbalu. K vidění tak bude i špičkový florbal v podání hry sestav 3+1. Finále žen mezi Red Ants Rychenberg s Janou Christianovou a momentálně 3. týmem 1. ligy UHC Zugerland začne v 15.30, mužské finále mezi Wilerem a GC Curych startuje v 19.00.

V první přestávce vrcholného duelu večera bude přímo na hrací ploše vylosováno složení skupin prosincového mistrovství světa žen v St. Gallenu. Své tři soupeře se tak dozvědí i Češky, které jsou nasazeny v 1. koši a vyhnou se tak Švédkám, Finkám i hráčkám pořadatelské země.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*