21. 10. 2012 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Překvapení nekončí: Bohemians po týdnu znovu podlehli outsiderovi, Šumperk vyhrál venku

 



Výsledky, s nimiž málokdo počítal, se už v extralize rodí každý den. Alespoň to platí pro tenhle víkend. Po páteční prohře Herbadentu s Chodovem (3:4) se v sobotu udála ještě větší senzace v Brně, kde Židenice zdolaly poprvé v historii Bohemians. A dnes pro změnu Šumperk poměrně jistě dokráčel k triumfu na hřišti Děkanky.

Hráčky vicemistrovských Bohemians za sebou mají strašlivý týden. Předminulou sobotu zcela senzačně nestačily na Olomouc, a i když se burcovaly, že se takový výbuch nesmí opakovat, stalo se něco podobného – ze hřiště Židenic odjely pokořené 2:4.

Na rozdíl od předešlého týdne byl zelenobílý tým kompletní, ovšem ani to mu nebylo nic platné. Brňankám pomohl sám, když za stavu 1:1 totálně propadl při rozehrávce volného úderu z křížku vedle své branky, po nedorozumění skončil míček u dvou volných domácích hráček a Oxana Matvejeva měla cestu ke gólu volnou. Kouč Bohemians Michal Jedlička div že nevyletěl z kůže.

Pražanky měly drtivý závěr, ale soupeřky podržela gólmanka Monika Měrková a Linda Hyksová 26 vteřin před koncem zpečetila střelou přes celé hřiště do prázdné branky velké vítězství svého týmu. „Dnes se sešlo vše: na naše poměry skvělá produktivita v prvních dvou třetinách, v euforii odbráněná třetí část, kdy nás Bohemka dostala pod velký tlak,“ vyjmenovával kouč Marek Loskot důvody výhry. „Na takový výsledek se holky načekaly. Jsem zvědavý, v jaké stavu dorazí na první pozápasový trénink,“ usmíval se.

Zato trenér FbŠ Michal Jedlička si zoufal. „Obrovská nemohoucnost v koncovce nás stála už druhý zápas za sebou. Na druhé straně výborný výkon domácích hráček, které od první do poslední minuty plnily co měly, makaly dopředu i dozadu,“ zhodnotil. Jeho tým má po 7 kolech na kontě už 3 prohry – tolik jich nasbíral za celou minulou sezonu, čili za 22 zápasů, a v tabulce vede před 6. Židenicemi jen o skóre…

Fotogalerii ze zápasu najdete zde

Zato jiný favorit soutěže Liberec kráčí extraligou v pohodě, konkrétně na Bohemians má už náskok 7 bodů. Ve šlágru kola si poradil s ELITE 6:2, přičemž na polovině branek vítězek se podílela Lucie Paulovičová (2+1). Starosti ovšem trenérce Lence Bartošové dělá kádr: ke dlouhodobě zdravotně indisponovaným Petře Němečkové a Markétě Kosové se přidala se svalovými problémy Leona Müllerová, nehrála ani Hana Koníčková.

Ze hry je i jiná reprezentantka Tamara Hašová, kterou čeká rezonance pochroumaného kolene. Dosud nejlepší vítkovickou střelkyni zastoupila proti Olomouci (6:1) Monika Léblová, která se trefila 2x. Hostující tým tak nenavázal na skalp Bohemians. „Kdybychom neprokoučovali situaci po vstřelení kontaktní branky, zápas mohl dopadnout úplně jinak. O výsledek jsme se připravili také přílišnou pasivitou v některých částech hry,“ litoval trenér FBS Pavel Hausner.

Herbadent odčinil páteční nezdar s Chodovem hladkou výhrou 6:0 v Jihlavě. Před nejvyšší návštěvou kola (112 diváků) ukázala šampionkám cestu k výhře dorážkou navrátilkyně Martina Kleinová, Kateřina Honkýšová udržela ve svém druhém odchytaném zápase extraligové sezony první nulu a Denisa Billá se díky dvěma asistencím udržela v čele kanadského bodování (7 zápasů/19 bodů).

Gabriele Žůrkové se zápas proti Českým Budějovicím mimořádně povedl.

Prohání ji chodovská snajperka Gabriela Žůrková (zaostává o 2 body), která si při demolici Českých Budějovic 11:3 připsala celkem 7 bodů (5+2)! Jihočeský tým doplatil i na úzký kádr, při několika zraněných přijel do Prahy jen s 12 hráčkami do pole. „Zápas rozhodly individuality domácích, stejně jako loni v poháru se mimořádně dařilo Žůrkové. Naše hráčky postupně získávají nové zkušenosti v nejvyšší soutěži. Důležité zápasy nás teprve čekají,“ řekl kouč UNITED Ivan Janoušek.

A měl určitě na mysli i ten v příštím kole proti Děkance. Ta svůj důležitý dnes prohrála a zůstala předposlední i po domácím duelu se Šumperkem. Nováček ukázal vůli, herní kvalitu a mimořádnou osobnost v Zuzaně Hubáčkové, která byla téměř nezastavitelná a podílela se na 4 gólech z 5 (2+2). Připravila i ten vítězný na 5:4, který vstřelila Hana Štěrbová 54 vteřin před koncem. Šumperk tak poskočil už na 8. místo a je jedním z (mnoha) překvapení této sezony.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*