14. 8. 2011 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Snad jsme dokázali, že nevyhráváme díky rozhodčím, říká Richter

 



Mistrovský Tatran došel i přes silnou konkurenci týmů na letošním Czech Open až do semifinále a stal se druhým nejúspěšnějším českým celkem. Po vítězstvích nad AIK Stockholm a také nad sedminásobným švýcarským mistrem Wilerem, přišlo vyřazení od týmu IBK Dalen. Zaskakující kapitán Martin Richter byl s vystoupením svého týmu na turnaji velmi spokojený.

Když nemůže nastoupit Milan Fridrich, patří v Tatranu páska Martinu Richterovi. Reprezentační univerzál, který si v minulosti vyzkoušel i švédskou nejvyšší soutěž v Jönköpingu, si pochvaloval, že v konfrontaci s týmy ze světové špičky český mistr uspěl.
„Už s námi počítají. Třeba Wiler jsme porazili třikrát za poslední tři roky. Takže oni to rozhodně nemůžou brát tak, že jsou favorité a jasně vyhrají. To je pro nás skvělé. Ale třeba jsme je tady naštvali a budou nám to chtít vrátit. Je to ale daleko lepší pocit, než že bychom byli úplní outsideři,“ přemýšlí Richter o další konfrontaci na evropské scéně, v říjnu českého mistra čeká mladoboleslavský Champions Cup.

Po vítězství 4:1 nad Wilerem čekal na Střešovice severský Dalen. A Tatran se musel před svým soupeřem sklonit. „Dřeli jsme, ale asi se na nás projevila únava. My jsme po celý turnaj jeli naplno a v obrovském tempu a taky jsme asi hráli proti nejlepšímu týmu na turnaji. Byli prostě o něco lepší,“ říká kapitán českého mistra. Jeden moment zápasu ale přece jen střešovické borce srazil. „Když jsme dostali gól po třech sekundách po buly na začátku druhé třetiny, to nás trochu dostalo do kolen. Ale kdybychom porazili tři super týmy na jednom turnaji, tak už by to asi bylo velké štěstí,“ dodává Richter.

Přesto nebylo daleko ke zvratu, jaký už Střešovice převedly v posledním ligovém finále. Z téměř pětiminutové power play vytěžil Tatran dva góly a více než minutu bojoval o vyrovnání. „My víme, jak tu power play hrát a myslím, že ji hrajeme dobře i proti skvělým týmům,“ těší kapitána. A nejen těchto posledních pět minut střešovického vystoupení na Czech Open bylo podle tahouna Tatranu slibných. „Celkově jsme z toho turnaje nadšení. Snad jsme dokázali, že nevyhráváme kvůli rozhodčím a že nehrajeme antiflorbal. Jsem nadšený, hráli jsme fakt dobře.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Man napsal:

    No nechci tu zas kritizovat, výsledky nepochybně Tatran měl, ale z diváckého hlediska je to stejně pořád 57 minut antiflorbal a neuvěřitelná nuda, stejně jako v play-off extraligy. A včerejší utkání s Dalenem to opět ukázalo. Tatran sice držel krok, ale ve srovnání se soupeřem to byl naprostý antiflorbal, až na tu závěrečnou power play. To Vítkovicím se daří hrát velmi pěkný florbal, který ke švédským týmům nemá až zas tak daleko a při tom také poráží silné týmy. Myslím, že se to ukáže na Champions Cup, protože Tatran stále nemá na to, aby předvedl s týmy typu Storvrety to, co loni Vítkovice. CO je přeci jenom jen letní příprava. A to podotýkám, že jsem z Prahy, až tu zas bude někdo psát, že jsem chachar a nerozumím tomu.

  • FlorbalBazar.cz napsal:

    Asi jsi nebyl ani na jednom zápasu Tatranu tento týden. Taky se mi nikdy florbal Tatranu nelíbil, ale na CO, to byl úplně jiný Tatran. Tatran s krásným kombinačním florbalem a skvělým dravým mládím. To co předváděl Dóža proti Wileru bylo ohromující.

    • Man napsal:

      Proti Wileru jsem to neviděl, ale viděl jsem zápas s AIK a zápas s Dalenem

      • bedlák napsal:

        proti AIK kombinace 8-10 příher z první a střela, to mi přišlo teda dost dobrý..nejlepší páteční zápas rozhodně… přesilovkový gól garčara super… nemůžu s tebou souhlasit… . ale proti dalenu hráli nudu, to zas jo…

  • Presne napsal:

    Taky jsem viděl včera zápas proti Dalenu a byl sem zklamaný hrou Tatranu. Zase čekající na půlce a žádné pěkné akce.. Pro diváka nezajímavé..

  • Pražan napsal:

    Za to co dneska Chachaři hráli napadavě a byli stále za půlkou… A proti komu hráli? A kolik dali gólů? Ale tohle přece neni ono, to rozhodčí zařízli Vítkovice…

  • Tatran! napsal:

    Bože, přejte úspěchy českým týmům a přestaňte tu kydat nesmysli. Když Tatran musel hrát 8 zápasů ve 3 dnech bez 3 zraněných hráčů, tak je jasné, že mu nakonec došli síly a proti švédskému velkoklubu to neni ostuda. Vítkovice měli ještě den na odpočinek a úplně stejně už druhou půlku zápasu jenom koukali na Dalen (ve druhé třetině 1 střela na bránu!) Těšme se na pohár a přejme Tatranu hodně štěstí, aby stejně jako Vítky zvládl klíčový zápas. Proti švédskému mistru se podaří vyhrát jeden zápas z deseti a Vítkám to vyšlo zrovna v pravou chvíli, držme palce i Tatranu.

  • heje napsal:

    prostě české týmy by měli mít zákaz hrát semifinále ! … to je fakt nuda a stejně všichni chtěj vidět švédy akorát ..

Napsat komentář

*