15. 11. 2012 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Novým hlavním trenérem Bohemians je Jan Kaňkovský, Jedlička u týmu zůstává

 



Oba elitní týmy Bohemians procházejí těžším obdobím. Ani mužům, ani ženám se nedaří podle představ a vedení největšího českého florbalového oddílu dnes sáhlo ke změně u ženského týmu. Na pozici hlavního trenéra přichází býválý hráč Sparty Jan Kaňkovský, který nahradí Michala Jedličku, jenž bude nadále působit jako jeho asistent. Zůstává také Michal Matoušek, naopak z časových důvodů končí Lukáš Ruda.

Důvod ke změně se nabízí: Bohemians jsou aktuálně až na 5. místě, s 10bodovým mankem na vedoucí Liberec. Tým navíc o víkendu pohlehl Herbadentu 3:7, přičemž klíčový zápas podzimu odehrál bez hlavního kouče, neboť Jedlička musel na svůj extraligový zápas proti Future. „Důvodem změny je potřeba reagovat na aktuální stav realizačního týmu a na výsledky, které zatím nenaplňují očekávání,“ uvedl šéf FbŠ Martin Musil.

K týmu přichází Jan Kaňkovský, v civilu realitní makléř. „Honzu znám už historicky, takže se dá říct, že je to hodně moje volba,“ přiznává Musil. „Myslím si, že má určité důležité vlastnosti, které ženám nyní mohou pomoci, navíc jsme chtěli někoho neprofláknutého, neokoukaného,“ vysvětluje volbu bývalého hráče Sparty a rozhodčího.

Promění se také realizační tým. „Bude to fungovat tak, že Bedla zůstane asistentem, společně s ním bude u týmu také Michal Matoušek,“ říká Musil. Končí Lukáš Ruda. „Bohužel nyní nemá kvůli práci čas na to, aby u žen působil. V případě, že se v budoucnu bude chtít vrátit, uvítáme ho rádi, třeba jako konzultanta,“ podotýká Musil.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*