17. 1. 2013 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Liberec už zaplatil Němečkové licenci, sama po operaci obou kolen věří v brzký návrat

 



Petra Němečková patřila v minulých sezonách k oporám obrany libereckých Crazy girls. Od začátku tohoto ročníku ji ovšem zraněná kolena ještě nepustila na hřiště. Ačkoliv původně plánovala, že si nejprve zkusí nechat operovat jedno koleno a teprve za nějaký čas druhé, musela nakonec po minulé sezoně za doktory s oběma naráz. Minulý týden jí klub zaplatil licenci a ona sama věří, že se už brzy zapojí do hry.

Problémy liberecké obránkyně a majitelky bronzové medaile z mistrovství světa juniorek 2010 v Olomouci jsou vrozeného charakteru. „Od narození mám špatně srostlé čéšky,“ říkala zhruba před rokem. „Prostě budu hrát, dokud to půjde.“

Ovšem dlouho to nešlo. A tak se Němečková rozhodla pro operativní řešení, přičemž „pod kudlu“ šla hned dvakrát. Říkalo se, že druhá operace nebyla ze začátku plánovaná. „Mohu potvrdit, že operace byly skutečně dvě, avšak neřekla bych, že druhá byla neplánovaná,“ namítla. „Původně jsem si myslela, že bych nejdřív šla na operaci s jedním kolenem a kdyby vše fungovalo, tak třeba za rok s druhým. Ale nakonec jsem na radu doktorů zvládla obě kolena najednou,“ usmála se.

Problémem tak bylo jen zdržení před druhým zákrokem. „Byl totiž odložen kvůli rýmě,“ vysvětlila.

Samotná procedura pak pro ni nebyla extrémní zátěží, což si pochvaluje. „Byly to vlastně jen artroskopie, což je super, protože nemám velké jizvy, ale hlavně se kolena dobře hojí,“ popsala. „Lékaři mi kolena vyčistili a na každé straně nařízli vazy tak, aby došlo k uvolnění pohybu čéšek,“ upřesnila.

S týmem už trénuje a věří, že se její návrat na hřiště nezadržitelně blíží. „Při tréninku to samozřejmě není ideální, bezbolestné, ale dá se to vydržet a dělám vše pro to, abych už brzy mohla pomoci holkám v extralize,“ dodala optimisticky.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*