14. 2. 2013 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Další odklad nehrozí: Šumperk už má gólmanku zpátky a brzy bude mít i druhou

 



Sobotní duel extraligy Šumperk – Chodov se uskuteční podle plánu. Minulý zápas ve Vítkovicích sice Asper po dohodě s druhou stranou nechal odložit, hlavně kvůli tomu, že neměl gólmanku, nyní je už však Jarmila Davidová z nemocnice zpět a znovu připravená zakleknout do branky.

Šumperk celou sezonu jezdil s jedinou brankářkou, jenže minulý pátek z toho byl problém. Jarmila Davidová totiž večer doma uklouzla, uhodila se do hlavy a zůstala ležet v bezvědomí. Naštěstí ji maminka, která byla v ten moment v jiném patře domu, zaslechla. Její dcera chvíli nejevila známky života, nakonec skončila na pár dní v nemocnici. „Měla otřes mozku, ale vyšetření na CT žádné komplikace nepotvrdilo,“ oddechl si kouč Asperu Michal Marošek.

V neděli Davidovou pustili, dostala naordinován několikadenní klid, v pondělí a ve středu na tréninku chyběla, zítra už by se měla zapojit. A o den později bude čelit nájezdům Chodova v čele s nejlepší střelkyní extraligy Gabrielou Žůrkovou (19 zápasů/29 gólů).

Brzy už by navíc neměla být jedinou gólmankou na soupisce Asperu. I když jeho kouč má pozici ztíženou o to, že klub nemá už druhým rokem juniorky: ročníky 93 a 94 ztenčila demografická krize. Tudíž bude muset sáhnout do dorostenek.

Což ovšem nemůže udělat ze dne na den, taková hráčka musí projít procesem ostaršení, neboť v extralize smějí hrát nanejvýš juniorky ročník 95. „Takže musíme zažádat o výjimku, k ní je potřeba souhlas hráče, klubu, rodiče, doktora…“ vypočítává Marošek. Jakmile výjimku obdrží, zpátky v dorostenkách už ostaršená hráčka nastupovat nesmí. „Ale extraliga má přednost,“ podotýká kouč Šumperka.

Ten by se tak co nevidět měl v nejvyšší soutěži objevovat už se dvěma gólmankami. Disponovat na zápas jen s jednou přitom není v ženské extralize z různých důvodů mimořádná výjimka, například v nedělním utkání Chodov – Olomouc byla na soupisce sólo gólmanka u hostujícího týmu.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Kik napsal:

    Není pravda, že by na zápase Chodov x Olomouc bylo na každé straně po jedné golmance. Je pravda,že nebyla (asi nedopatřením) uvedena na soupisce, čímž teď závěr článku působí spíš úsměvně než zamyšleníhodně.

  • Vladim napsal:

    V Lipníku je slušná golmanka. Věřím, že by nad nabídkou z extraligy neváhala. i když by se jednalo o pozici „dvojky“

  • spooky napsal:

    TO VLADIM: to v Nymburce taky 🙂 a jsem pořád bez nabídky 🙂

Napsat komentář

*