12. 10. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Michal Kotlas byl hostem interaktivního pořadu TIME OUT

 



Florbalová sezona je v plném proudu a na obrazovky sportovního kanálu České televize se vrátil tradiční pořad TIME OUT. Premiérovým hostem nového soutěžního ročníku byl v úterý odpoledne chodovský obránce Michal Kotlas.

Rodák z Havlíčkova Brodu se po 10 sezonách strávených v dresu Brna v létě odstěhoval do Prahy. Jeho novým působištěm se stal ambiciózní Chodov. „Je to pro mě nová pracovní i florbalová motivace,“ uvedl Kotlas. Vyspělejší české týmy po něm pošilhávaly už dlouho, změna přišla až nyní. Proč? „Důvodů bylo víc. V Brně už jsem necítil pracovní progres, dalším byla florbalová motivace a navíc mám přítelkyni z Karlových Varů,“ prozradil.

Chodovu se v letošní sezoně vede. „Jsem spokojený. Vyjma utkání s Ostravou se nám vydařil úvod sezony, zatím to šlape relativně dobře,“ pochvaloval si. Tradiční otázkou, kterou florbalový hosté dostávají, bylo téma národní tým. Ani Michal Kotlas nebyl výjimkou. „Pozvánka z reprezentace se těžko odmítá. Kdyby přišla a byl jsem zdravotně fit, určitě bych na ni kývnul. Doufám, že ještě nějaká v budoucnu přijde,“ netajil se touhou nastoupit ještě za svou vlast.

Během interaktivní části pořadu na florbalového hosta přišlo mnoho dotazů, mimo jiné také audio otázky od reprezentačního trenéra Tomáše Trnavského, Petra Novotného, Jakuba Krále či Jana Kadlece. Florbal je stále amatérským sportem, mohla by se česká liga stát plně profesionální? „Od doby, kdy jsem začínal, se podmínky změnily radikálně. Florbal se bude dále rozvíjet. Myslím si, že by k profesionalizaci mohlo dojít.“

A co by na závěr poradil hráč s reprezentačními zkušenostmi mladým florbalistům? „Myslím si, že by se neměli omezovat na jediný sport a zkusit jich více. Když si pak vyberou florbal, musejí na sobě tvrdě pracovat. A hlavně je to také musí bavit,“ dodal na závěr vystudovaný architekt, který dostal i dotazy směřující k jeho povolání.


Autor: Jan Václav



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*