19. 3. 2013 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Židenice si jedou Prahu užít, Liberec v ní chce nechat všechny síly. Zítra sezonu uzavřít nechce

 



Herbadent a Vítkovice už regenerují před semifinále, zbylé dvě série ale ještě nejsou zdaleka rozhodnuty. Souboj Liberce s Bohemians sliboval velkou bitvu, ale také Chodov jednou klopýtl s Židenicemi. Před zítřejšími zápasy (oba začínají shodně v 18.15) mají oba celky rozdílné vyhlídky: zatímco Brňanky jedou do Prahy uvolněné s tím, „že to jde“, Liberec ví, že se musí radikálně zlepšit.

Jihomoravskou metropolí se v neděli nesla velká sláva, tamní Židenice totiž ukořistily historicky první výhru v play off extraligy. „Pocitově bych to srovnala s naší podzimní výhrou nad Bohemians, ale bylo to o to lepší v tom, že jsem viděla všechny lidi, jak se radují s námi. A také se jednalo o play off,“ popsala obránkyně Brna Regina Obrovská. „Troufnu si říct, že euforie byla obrovská, předvedly jsme výborný výkon a zaslouženě jsme vyhrály,“ pochvalovala si vysoká hráčka.

Zatímco každý zápas navíc je pro Brňanky bonus navíc, Liberec měl proti Bohemians větší plány. Ovšem stejně jako Židenice zatím prohrává 1:3. Pod Ještědem po víkendu zavládlo zklamání, Crazy girls ztratily oba duely, ten nedělní navíc 0:5. „Určité změny musejí nastat, už jsme to v týmu částečně řešily, avšak detaily rozhodně neprozradím,“ vyložila Kateřina Moťková.

V semifinále by nastoupila proti Herbadentu, tedy týmu, ze kterého do Liberce zamířila. „Hrajeme zápasy play off, všechny jsou emotivní. Po takových dvou prohrách neměl nikdo z nás super pocit,“ pootevřela dveře liberecké kabiny. „Musíme se poučit z vlastních chyb a ve středu nechat na hřišti všechno!“ burcovala.

V Brně si play off hlavně užívají, ale to neznamená, že jsou bez ambicí. „Do Prahy jedeme s pocitem, že to na Chodov jde a chceme vrátit sérii domů, abychom si ještě zahrály před našimi skvělými fanoušky,“ podotkla Obrovská. „Výhoda je na naší straně: Chodov musí, my můžeme,“ brala situaci s nadhledem sobě vlastním.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • florbal napsal:

    Holky z Liberce, když do toho dáte všechno jako minulou neděli v Praze, tak nemůžete prohrát 😉

Napsat komentář

*