23. 3. 2013 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Nesmíme se nechat ničím ovlivnit, burcuje zelenobílé šiky před zápasem v Liberci Karolína Vondráčková

 



Byly několik desítek vteřin od postupu do semifinále, jenže nadějně rozjetý zápas s Libercem ve středu ztratily a o semifinále ještě musejí bojovat. Hráčky Bohemians dnes ve 12.30 nastoupí v hale liberecké Dukly k 6. čtvrtfinále, stav 3:2 na zápasy hraje v jejich prospěch. Na své straně mají i bilanci ze vzájemných zápasů: pod Ještědem vyhrály 5x za sebou, naposledy tam neuspěly v lednu 2010. Jejich útočnice Karolína Vondráčková tuší, co musí se spoluhráčkami udělat pro to, aby sérii dotáhly do vítězného konce.

Vondráčková patří k příjmeným oživením zelenobílé sestavy. V této sezoně se začala prosazovat v extralize, v dosavadním průběhu čtvrtfinálové série s Libercem nasbírala 3 body, když 2x mířila přesně a další gól připravila. Před druhou šancí Bohemians na ukončení série nabízí jednoduchý recept na úspěch. „Musíme na 100% plnit pokyny trenéra, vyvarovat se individuálních chyb a hrát jako TÝM,“ říká. „Celé je to o koncentraci, nesmíme se nechat ničím ovlivnit a musíme podat takový výkon, jaký umíme,“ burcuje své spoluhráčky.

Za středečním kolapsem, kdy její tým vedl ještě v čase 57:43 4:3, ale pak si nechal dát 2 góly, podle Vondráčkové stála řada okolností. „Zápas byl z naší strany od začátku plný nepřesností a chyb, čehož Liberec uměl využít. Konec jsme navíc neodehrály zodpovědně, což nás stálo kýžený jeden bod, který nám chybí k cestě do semifinále,“ shrnuje Vondráčková.

A dodává, že se také potvrdilo, že diváci dokáží být onou miskou na vahách. „Možná nás také do jisté míry ovlivnila atmosféra, která byla ohromující,“ vyzdvihla 209 přítomných fanoušků. „Diváci vytvořili nezapomenutelnou atmosféru, tímto bych chtěla za všechny holky z týmu poděkovat všem, kteří přišli fandit,“ říká s vděčností.

Psychicky je na tom pořád lépe její tým, myslí si Vondráčková. „Při pohledu na stav série jsme v lepší pozici my a doufám, že tento mečbol už využijeme,“ věří mladá útočnice. „Liberec má sice výhodu domácího hřiště a pana Bartoše v hledišti, ale naši fanoušci, kteří jsou bezpochyby nejlepší v republice, nás budou podporovat v cestě za využitím druhého mečbolu a my je tentokrát už nechceme zklamat,“ zavazuje se.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Verus napsal:

    Mám pocit, že nejlepší fanoušky má Chodov. Nejvěrnější teda určitě.

    • Diťous napsal:

      To můžem tvrdit i v Brně 🙂 Myslím, že každý tým má přesně takové fanoušky, jaké si zaslouží. Ostatně v očích hráček jsou bezesporu ti „naši“ nejlepší. Stejně jako pro fanoušky jsou nejlepší zrovna ty holky, kterým fandí 😉

Napsat komentář

*