25. 3. 2013 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Jihlava a Děkanka jsou jednu výhru od záchrany v extralize

 



Dokonale využily domácího prostředí a oba víkendové zápasy v play down proměnily ve výhry. Týmy Jihlavy a Děkanky si tak mohou v sobotu vybojovat účast v extralize i pro příští sezonu. Hráčky Českých Budějovic a Šumperka ale ukázaly, že se nehodlají vzdát snadno.

Asper na Tatranu zvlášť v sobotu hodně kousal. Téměř 40 minut byl stav 0:0, bezbrankový stav mohla vymazat Zuzana Hubáčková, jenže neproměnila trestné střílení. A tak šla do vedení Děkanka, náskok narostl až na 3:0. Jenže krátce po 3. gólu byla vyloučena Gabriela Marešová a Asperu stačilo 17 vteřin k tomu, aby přesilovku využil.

Když zanedlouho snížila Tereza Hrušková, drama bylo na světě. Pro domácí mohlo být ještě hůř, od vyrovnání je však zachránila tyčka. A Barbora Zabavská nakonec 3 minuty před koncem svým 2. zásahem v duelu zápas získala pro Děkanku.

V neděli domácí zkrátili čekání na úvodní gól na 12 minut a 10 sekund, než se trefila kapitánka Barbora Beranová a tentokrát si její tým vedení 3:0 nechal umazat jen o jeden dílek. Klid přinesla svou trefou i juniorka Adéla Kramperová, jež se prosadila hned při svém prvním střídání v nejvyšší soutěži dospělých.

Přesto nebyl kouč vítězek Tomáš Pecha úplně spokojený. „První dvě třetiny se nám dařilo hrát naší hru, ve třetí části jsme bohužel polevili, pustili Asper do hry a zbytečně si tím zkomplikovali konec utkání,“ uvedl.

Trenér Šumperku Michal Marošek mezi oběma zápasy viděl patrný rozdíl. „Včera vyrovnanost, dnes převaha soupeře. Chyběl nám důraz a v závěru nám docházely síly,“ řekl Marošek, který si v neděli musel vystačit jen s 11 hráčkami. Ve srovnání s prvním duelem mu ze sestavy vypadla Zuzana Hubáčková a Petra Lubojacká.

Průběh série Jihlavy s Českými Budějovicemi je zrcadlově opačný. V prvním duelu jasně dominovala Jihlava, výsledek 6:0 si vypracovala především v prostřední části, kterou i díky 2 brankám Terezy Slavíkové ovládla 4:0. Konečný triumf 6:0 musel potěšit i jihlavské odchovance Kristýnu Provázkovou a Petra Saláta, kteří se přišli na zápas podívat.

V neděli se odehrávalo daleko napínavější představení. Jihlava už vedla 4:0 a 7:3, ale Jihočešky na začátku 3. třetiny během rovných 2 minut snížily na 6:7 a kouč FBŠ Roman Komenda si okamžitě vzal oddechový čas.

Pomohlo to – pouhých 24 vteřin poté se trefila tahounka domácích Martina Svobodová, a i když vzápětí neproměnila trestné střílení, náladu si brzy spravila svým 4. gólem v zápase. Stejný výkon předvedla v dresu vítězek i Tereza Slavíková, Malvina Brošová nastřádala 3 asistence.

Komenda ale věděl, že výkon nebyl optimální. „Výborný vstup do zápasu, ale náš přístup a plno našich chyb zbytečně nechaly soupeře dát branky a nedovolily nám v klidu dohrát zápas,“ pronesl.

Jeho protějšek Ivan Janoušek sliboval Jihlavě za týden odvetu. „Dnes jsme trochu upravili hru. Včera rozhodla druhá a dnes první část. My jsme hráli, ale domácí dávali góly. ‚Doma‘ ve Strakonicích se těšíme, že sérii otočíme.“


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*